Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kåldeller. Skvalderkålen giver en særlig fin aroma til frikadellerne,,og så er tanken om at spise ukrudt også forjættende. Server dem med skvalderkål a la creme eller det du plejer at servere frikadeller med.
Foto: Columbus Leth

Kåldeller. Skvalderkålen giver en særlig fin aroma til frikadellerne,,og så er tanken om at spise ukrudt også forjættende. Server dem med skvalderkål a la creme eller det du plejer at servere frikadeller med.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skvalderkålsfrikadeller

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ingen ende på, hvilke retter skvalderkålen kan indgå i. Det er også nødvendigt, hvis man skal spise sig igennem hele buskadset. I disse frikadeller er der meget lidt kød i forhold til grøntsager, havregryn med mere, men de smager stadig af kød.

Sådan gør du:

1. Rens og riv gulerødderne, snit porren fint og rens den. Skyl, tør og hak skvalderkålen groft.

2. Kom det hele i en røreskål sammen med kød, æg, mælk, havregryn, salt og peber. Rør farsen godt sammen, og lad den evt. hvile i køleskabet.

3. Form farsen til frikadeller med en ske og en hånd. Kom dem løbende på en varm pande med olie, og steg dem på begge sider, til de er gyldne. Skru ned til middel varme, og steg i alt ca. 10 minutter, til frikadellerne er faste ved tryk. Vend dem nogle gange undervejs.

Tip

Frikadellefarsen kan laves med grøntsager som gulerødder, rodfrugter og hvidkål eller æble. Hvis du bruger 500 g hakkekød, så sæt grøntsagsmængden op med 100 g.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden