Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dessert. De friterede og sprøde hyldeblomster får lidt ekstra med en frisklavet jordbærsovs.
Foto: Columbus Leth

Dessert. De friterede og sprøde hyldeblomster får lidt ekstra med en frisklavet jordbærsovs.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Friterede hyldeblomster med jordbær-hyldeblomst-sauce

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den klassiske opskrift på friterede hyldeblomster er med flormelis. Her er opskriften tvistet med en jordbærsauce til. Pandekagedejen, som man dypper blomsterne i, er smagt til med anisfrø, men vaniljekorn vil også være fint. Server hyldeblomsterne rygende varme og sprøde.

Sådan gør du:

1. Pisk æg, sukker, mel, anis og lidt af mælken sammen til en glat dej uden klumper. Pisk resten af mælken i, dejen skal være ret tynd. Sæt den i køleskab, til den skal bruges.

2. Sauce: Rens jordbærrene, det vil sige skyl dem først kort under rindende vand, og pil blomsten af, skær eventuelt pletter væk med en urtekniv. Blend med saft og citronsaft i en foodprocessor, blender eller lignende, og smag til med citronsaft og flormelis.

3. Lige før serveringen: Varm olien op i en tykbundet gryde. Den er varm, når den syder omkring en tændstik (ikke svovlenden). Dyp en skærm ad gangen i dejen, og steg den i olien, til den er lysebrun, kun ganske kort tid. Dryp af på køkkenrulle, og server straks med saucen til og hyldeblomster som pynt.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden