Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

glutenfri. kage giver glutenallergikere mulighed for at nyde kagen, fordi den er lavet med boghvedemel – men den kan også laves med hvedemel.
Foto: Columbus Leth/fotograf

glutenfri. kage giver glutenallergikere mulighed for at nyde kagen, fordi den er lavet med boghvedemel – men den kan også laves med hvedemel.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mazarinkage med boghvedemel

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En super enkel, dejlig, svampet kage, hvor boghvedemelet mest af alt giver glutenallergikere mulighed for at nyde kagen, som også kan laves med hvedemel. Server med sæsonens frugt og eventuelt flødeskum eller is. Her er det med brombær og flødeskum.

Sådan gør du:

1. Tag smørret ud af køleskabet i god tid. Smør en springform på ca. 23 cm med smør.

2. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Pisk smørret godt med vaniljekorn, sukker og reven appelsinskal med en elpisker.

3. Smuldr marcipanen ud i dejen og pisk den ud i den. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk indimellem. Pisk i ganske kort tid mel og bagepulver ud i dejen, kom den i springformen og drys med sukker.

4. Bag den med det samme ved 160 grader (uden varmluft) i 1 time og 10 minutter, til den er let fast ved tryk i midten af kagen. Nyd den lun eller kold.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden