Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sovsekylling. Man kan godt udelade at stoppe kyllingen med persille, men Tina Scheftelowitz er vild med persillen, som har simret inde i kyllingen og smager af dens kødsafter - det er hun så den eneste, der er i sin familie.
Foto: Columbus Leth/fotograf

Sovsekylling. Man kan godt udelade at stoppe kyllingen med persille, men Tina Scheftelowitz er vild med persillen, som har simret inde i kyllingen og smager af dens kødsafter - det er hun så den eneste, der er i sin familie.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grydestegt kylling med brun sovs

Denne gode klassiker bliver vi aldrig trætte af i min familie. Min mand er mester til at lave den og har trakteret os med den jævnlig gennem årene. Nogle vil mene, at det er en sommerret. Og den kalder da også på rabarberkompot, men om vinteren kan man fint spise asier eller rødbeder til.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4-6 personer

Ingredienser

1 stor kylling

et lille bundt persille

smør

3 dl vand

1 dl hvidvin

grøntsagsbouillonpulver/pasta

sovsekulør

ca. 1 tsk. sukker

ca. 1 tsk. eddike

4 tsk. hvedemel

3 spsk. vand

salt og peber

0,5-1 dl piskefløde

kogte kartofler

agurkesalat

grøn salat

Sådan gør du:

1 Rens kyllingen for indmadsrester, skyl den hurtigt, og tør den grundigt med køkkenrulle. Krydr den med salt og peber indvendig og udvendig. Skyl og tør persillen, og prop den ind i kyllingen.

2 Find din bedste stegegryde frem, og brun kyllingen grundigt på alle sider i smør og/eller olie ved høj varme. Det tager ca. 15 minutter. Kom vand og vin ved samt lidt grøntsagsbouillon.

3 Lad kyllingen simre ved lav varme under låg en times tid. Vend den en gang undervejs. Den er færdig, når der pibler klar saft ud, når man stikker ind ved låret. Tag kyllingen op, og hold den varm under folie.

4. Giv eventuelt sovsen lidt ekstra fedme med piskefløde. Farv sovsen med kulør, og smag den til med bouillon, sukker, eddike og peber. Jævn den med mel (rør først melet klumpfrit med lidt vand, og tilsæt så resten – eller ryst mel og vand sammen i et syltetøjsglas) eller maizena rørt ud i vand.

5 Parter den varme kylling, og server den på et smukt fad med kogte kartofler, sovs, surt og salat til.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden