Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Madredaktør på Politiken, Annette Nyvang, viser dig her hvordan du laver den perfekte persillesovs, som mormor ville have lavet den. Kilde: politiken.tv / Peter Vintergaard & Mikkel Stoumann Fosgrau

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

60 skarpe sekunder: Madredaktørens trick til en god og nem persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs er favorit til at blive Danmarks nationalret.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opbagt persillesovs kan nemt komme til at smage lidt kedeligt af sine hovedingredienser: mel, smør og mælk.

Du kan gøre fire ting for at højne smagen:

  • 1. Når du har lavet en smørbolle af smør og mel, så lad være med at hælde mælk i med det samme, men rist i stedet smør-mel-blandingen lidt af i gryden. Det fjerner den lidt kedelige melsmag, opbagt sovs nemt kan få. Rister du det godt af, får sovsen snarere en lidt sød smørristet smag – hvor vi næsten er ovre i vaniljekranse.
  • 2. Koger du kartofler ved siden af, er det fint at bruge kartoffelvandet i sovsen som erstatning for noget af mælken. Der er smag i kartoffelvandet, og meget stivelse, som hjælper med at stivne sovsen. Har du lidt fond eller bouillon, vil det kunne højne smagen ganske betragteligt.
  • 3. Smag sovsen til med ikke bare salt og peber, men også med lidt sukker og eddike. Det giver sovsen flere smagsnuancer.
  • 4. Brug rigeligt med persille. Hellere for meget end for lidt. Klip gerne persillen i en kop med en saks i stedet for at bruge kniv og hakkebræt. Det går lynhurtigt.

Se opskriften her:

Og hvis der skal flæsk til:

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden