Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Line Klein/FOTOGRAFERNEKLEIN&CO
Foto: Line Klein/FOTOGRAFERNEKLEIN&CO
opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan laver du lækkerier med den franske savojkål

Savojkålen med franske aner kan nydes hele efteråret og langt hen på vinteren.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På lang afstand ligner savojkål næsten et salathoved med sine store, grønne blade, der folder sig løst omkring hinanden, men ved nærmere eftersyn er der ingen tvivl om, at man har med kål at gøre. Bladene er grove og krusede i strukturen, og smagen er henimod det sennepsagtige, men mildere end andre kåltyper.

LÆS ARTIKEL

Savojkål er let at håndtere, da den ikke er så tung og grov som f.eks. hvidkål. Den er god at snitte helt fint til salat, og den er god at lynstege, men den egner sig især til kåldolmere. De store grønne blade får en intens grøn farve, når de bliver blancheret, og størrelsen gør dem velegnet til at pakke kød og fisk i.

Savojkålen kommer oprindeligt fra Savoie i Frankrig, hvor den blev udviklet i middelalderen, og man mener, at den er stamfader til rosenkålen, der senere blev særligt udbredt omkring Bruxelles. Savojkålen og rosenkålen har derfor også den bitre smag til fælles.

Savojkålen har været i Danmark siden slutningen af 1600-tallet, men den er aldrig blevet lige så udbredt som f.eks. rød- og hvidkål. Dog er savojkålen mere hårdfør end f.eks. hvidkål og kan derfor høstes langt hen på vinteren.

Om savojkål i Mette Mølbaks kogebog Kål, som udkommer i morgen på Muusmann Forlag.

Foto: Chris Tonnesen/Klein&Co.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden