Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Ombord. Lav retter som denne med vildtkød, der er i sæson netop nu.
Foto: Nadia Mathiasen

Ombord. Lav retter som denne med vildtkød, der er i sæson netop nu.

opskriftartikler

Opskrifter: Jagten er gået ind

Det er sæson for vildt i køkkenet. Find inspiration her.

opskriftartikler

Da jeg selv bestod jagtprøven tilbage i maj, kunne man tilføje endnu et nummer til antallet af aktive, kvindelige jægere. Som dedikeret madnørd var det især muligheden for at komme tættere på vore fødevarekilder og tage ansvar for eget kødforbrug, der lå mig på sinde. Ud med uigennemsigtigheden og den dårlige samvittighed over dyrevelfærd eller mangel på samme i kødproduktionen og ind med masser af vild velsmag.

Heldigvis for resten af landets kvinder og mænd skal man hverken være jæger eller komme fra en jægerfamilie for at kunne sætte vildt på middagsbordet i jagtsæsonen, der så småt begyndte i september, og fra denne måneds begyndelse er i fuld galop. Hos fiskehandlere kan man ofte få fingrene i ferskt vildt høstet fra den danske naturs overskud, og også i supermarkeder kan man have heldet med sig.

Det er ikke svært at tilberede vildt i køkkenet, men man bør huske på, at der er tale om magert kød. Derfor bør man udvise forsigtighed, når man tilbereder en reel kødudskæring som brystfileter fra fuglevildt samt filet, ryg og mørbrad fra de firbenede dyr, da overtilberedning kan gøre kødet tørt og kedeligt.

Fjern også gerne hagl, hvor det er muligt uden at ødelægge kødstykkerne, og husk at bede eventuelle middagsgæster om at være opmærksomme på dem.

Vildt er med sin dybe smag glad for andre af efterårets delikatesser, så i opskrifterne på de følgende sider indgår de blandt andet sammen med vilde svampe og bær. Vildt er både godt til søndagens simreretter, som eksempelvis en ragu på hjortevildt, eller sæsonens gæstebud hvor de stegte duefileter med bærsauce passer godt ind.

Vildt gør sig dog ikke kun glimrende til de særlige lejligheder, men i lige så høj grad til hverdagens hurtige måltider, som den lynhurtige vildand med wokstegt grønkål indbyder til.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce