Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Græskar. Efteråret er sæson for græskar.
Foto: Ditte Ingemann

Græskar. Efteråret er sæson for græskar.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skønne efterårsretter: Gå grassat i græskar

Madskribent Ditte Ingemann kommer med sit bud på gode opskrifter med græskar.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi er midt i min favoritårstid, efteråret – lyset, luften og ikke mindst farverne gør mig altid glad, men det, jeg ser allermest frem til, er naturligvis maden, især krydrede supper, lune salater, varme krydderier og græskar i massevis.

Når man taler om græskar, ledes tankerne ofte hen på halloween, men faktisk kan græskar bruges til meget mere end lygter med uhyggelige ansigter. Der findes en lang række forskellige græskarsorter, som alle varierer i farve, facon og størrelse, og dem, som vi kender bedst herhjemme, er hokkaido, butternutsquash, mandelgræskar og altså de store halloweengræskar.

Ud over at græskar er en rigtig sund spise, kan de også tilberedes på et utal af måder – smagen er mild og sødlig, og det klæder græskar rigtig godt at få følgeskab af nogle varme krydderier som f.eks. kanel, spidskommen og chili.

Inden i græskar gemmer sig små kerner, og de kan nemt trylles om til en sund og lækker snack eller bruges som topping på en suppe eller i salater. Skyl kernerne grundigt, og dup dem tørre. Vend dem med olie og salt, og rist dem i ovnen, til de er sprøde og gyldne.

Græskar kan bruges til salater, bagt, som mos, i gryderetter eller til den populære amerikanske dessert pumpkin pie. Jeg har lavet min fortolkning af denne skønne tærte og brugt butternutsquash, men du kan sagtens bruge andre typer græskar, f.eks. kødet fra et halloweengræskar, så indmaden fra lygten ikke bare kasseres.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden