0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Mad: Tre suveræne kager med æbler

Lige nu skal de sidste æbler plukkes fra træerne. Brug dem i kage, crumble eller tærte.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Æblekage. Politiken giver dig tre bud på, hvordan æbletræets frugter kan bruges.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Syrlige æbler er den perfekte ingrediens i kager, hvor de sørger for modspil til det søde og fede. Men længe før æblerne indtog det søde køkken, har de været kendt i Danmark. Helt tilbage fra sten- og bronzealderen har man fundet æblekerne i gravene. Dengang spiste man formodentlig ikke æblerne direkte efter plukningen, da datidens æbler var vildæbler og alt for sure. I stedet indsamlede jægerfolket æblerne til vinterforrådet.

Æbledyrkningen, som vi kender den i dag ses første gang på middelalderens klostre. Senere blev der plantet frugthaver på gårde, de såkaldte abildgårde. Æblerne er gennem tiden blevet anvendt meget forskelligt. Man har tørret æbleringe, brugt æblet som smagstilsætning i kødretter, vælling og grød, og ikke mindst har frugten i visse kulturer været brugt som en bryllupsgave.


I dag er æbler stadig en succes - Hvad enten de plukkes direkte fra æbletræet, tilberedes og serveres som , tilbehør i salat eller .

Poltiken giver dig her tre foreslag til, hvordan æbler anvendes i dag - og vi anbefaler at finde frugterne frem og prøve opskriften efter.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce