Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

KÅLSALAT. Prøv bl.a. denne vietnamesiske kålsalat med and.
Foto: Nadia Mathiasen

KÅLSALAT. Prøv bl.a. denne vietnamesiske kålsalat med and.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Foråret er kommet: 4 lækre opskrifter til picnickurven

Madskribent Nadia Mathaisen giver her sit bud på sprødt, salt og sødt til skovturen.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når skov og parker står lysegrønne er det tid til at pakke picnickurven. Opskrifterne kan naturligvis også bruges til en god frokost derhjemme.

1. Minitærter med kylling, estragon og forårsløg

Foto: Nadia Mathiasen

Små madtærter i portionsstørrelse tager sig godt ud i picnickurven. Formene kan købes i specialkøkkenforretninger, hvor du så vidt muligt bør gå efter forme med udtagelig bund.

2. Vietnamesisk kålsalat med and

Foto: Nadia Mathiasen

Den friske spidskål og de ristede peanuts går rigtig fint med confiterede andelår, som eventuelt kan erstattes med en rest stegt kylling eller en håndfuld mellemstore rejer. Det ser rigtig flot ud at portionsanrette salaten i patentglas eller i en anden glasbeholder.

3. Salat med asparges, ærter og quinoa

Foto: Nadia Mathiasen

Denne vegetariske salat med flere af forårets favoritter får selskab af quinoafrø, som ernæringseksperter har udråbt til en af vor tids hotteste superfoods. De er både fyldt med fibre, proteiner og sunde fedtsyrer.

4. Mini-berlinere med chaicreme

Foto: Nadia Mathiasen

Disse lækre små berlinere er vanedannende gode. De er fyldt med en chai-inspireret creme med varme krydderier, men fyld af klassisk vaniljecreme, æblemos eller syltetøj vil også smage dejligt.

Enhver solstråle her i foråret er en glimrende undskyldning for at pakke picnickurven og rykke måltidet ud i parken, på stranden eller i skoven.

Du kan naturligvis drage af sted med en simpel klapsammen i kurven, men der skal ikke særlig megen anstrengelse til, før picnicmenuen bliver til et regulært festmåltid. Det kræver blot, at du tænker et par enkle principper ind i picnicplanlægningen.

Picnicmad skal først og fremmest være af typen, der ikke mister sine kulinariske kvaliteter ved afkøling. Virkelig kødtunge retter er altså typisk et rungende no-go. Herudover skal der også være tale om mad, som ikke bliver kedelig af at stå en rum tid inden indtagelse. En bunke sprøde salatblade badet i den dejligste hjemmelavede dressing forvandles hurtigt fra det lækre til det nærmest uspiselige.

Der skal ikke særlig megen anstrengelse til, før picnicmenuen bliver til et regulært festmåltid

Det kan i øvrigt være en idé at planlægge menuen med øje for dit arsenal af picnicgrej eller mangel på samme, samt hvorvidt du tager bil, cykel eller offentlig transport til udflugtsmålet. Det er ofte praktisk, at en eller flere af retterne kan spises med fingrene eller direkte fra beholderen for at spare på mængden af udstyr, du skal slæbe med.

Tænk også på at pakke maden lækkert ind. Den vietnamesiske kålsalat tager sig for eksempel ndbydende ud i et gammelt syltetøjsglas, som også bidrager til, at dressingen ikke kommer på afveje under transporten.

Har du ingen køleboks, kan et par flasker med vand, saft eller limonade, der har været i fryseren et par timer før afgang, fungere fint som køleelementer, og så er der tilmed noget svalende at drikke til maden.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Mad, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden