Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Maja Ambeck Vase
Foto: Maja Ambeck Vase

ISPINDE. Prøv bl.a. disse skønne hindbær-rabarber-ispinde.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opskrifter: 4 søde med den syrlige rabarber

Maja Ambeck Vase serverer fire søde sager fyldt med de syrlige stængler, der skyder op af jorden netop nu.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. Hindbær-rabarber-mandler

Maja Ambeck Vase
Foto: Maja Ambeck Vase

Letristede mandler drageret i syrligsød rabarberganache og vendt i syrligt hindbær-rabarber-støv. Mandlerne bliver forårsfine og får en helt fantastisk smag.

2. Rabarbertærte

Maja Ambeck Vase
Foto: Maja Ambeck Vase

Smørsprød mørdej, saftig mandelfrangipane, syrlige rabarberstykker, let og fløjlsblød rabarbermousse. Tærten her er noget for sig selv.

3. Hindbær-rabarber-ispinde med lakrids

Maja Ambeck Vase
Foto: Maja Ambeck Vase

Syrlig cremet hindbær-rabarber-is omfavnet af sødt sprødt chokoladeovertræk - og med strejf af lakrids.

4. Karamelkager med rabarber

Maja Ambeck Vase
Foto: Maja Ambeck Vase

Små saftige karamelkager forkælet med rabarberstykker og fløjlsblød karamelcremeux. Sødt, syrligt og salt i lækker-lækker forening.

Uhhh, den er sur«, sagde min 2-årige datter – med et svært sammenkrøllet ansigt – efter at have stjålet en rabarber på køkkenbordet, begejstret skrålet ‘Mariehønen Evigglad’ og taget en bid af den dybrøde stængel. Og ja, det er den. Sur. Der skal gavmilde mængder sukker til, før selv den fineste spæde rabarber bliver spiselig. Sukkerforskrækkelsen skal lægges på hylden eller helt smides ud, hvis rabarberne skal i spil.

Til gengæld er gevinsten enorm. Der findes kun meget få (lykke)spiser, der slår en smørsprød mandelsød rabarbertærte. Eller en cremet syrligsød rabarberis nydt i en solstråle.

Mens mørk chokolade og rabarber ikke er de allerbedste venner, vil rabarberen forfærdelig gerne giftes med chokoladens søde søstre. Den hvide. Den lyse. Den karamelliserede. Også søde smagsgivere som karamel og marcipan klæder rabarberen rigtig godt. Generelt er rabarber en genial modspiller til de mange kager og desserter, der ellers stemples som ’lidt for søde’.

Og ja, selvfølgelig skal du også lave den obligatoriske vaniljesøde rabarberkompot. Men lov mig at bruge rabarberen til mere end udkogt kompot, grød og saftevand. Bag løs med de lykkebringende stængler, inden sommeren gør dem trætte og træge.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Mad, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden