Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

GUF. Alle de bedste sommerråvarer finder du i denne salat: asparges, nye kartofler, radiser og ærter.
Foto: Ditte Ingemann

GUF. Alle de bedste sommerråvarer finder du i denne salat: asparges, nye kartofler, radiser og ærter.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gå helt asparges med Ditte Ingemanns opskrifter

Endelig er de grønne danske asparges kommet, og Ditte Ingemann har opskrifterne.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. Tærte med asparges og ramsløg

Foto: Ditte Ingemann

Bunden til denne tærte er glutenfri – den er lavet af en blanding af mandelmel og rismel. Begge typer mel kan købes i større supermarkeder eller helsekostbutikker.

2. Asparges i strimler

Foto: Ditte Ingemann

Meget simpel salat, perfekt til at tage forskud på den tidlige sommer. Asparges er i sæson fra april til juni og er bedst, når de tilberedes nænsomt, som i denne salat, hvor jeg har valgt at servere dem rå.

3. Sommersalat med grønne asparges og sennepsdressing

Foto: Ditte Ingemann

Dejlig, sommerlig salat, som passer godt til en grillaften. Lad gerne skrællen blive på kartoflerne, sørg blot for at rengøre dem grundigt. På den måde bevarer du kartoflens næringsstoffer bedst.

4. Socca med grillede asparges, jordbær og fetadressing

Foto: Ditte Ingemann

Socca er en fransk kikærtepandekage eller fladbrød, som kan toppes med alverdens gode ting. Grillede asparges og jordbær er et overraskende godt match på den flade bund.

Grønne asparges er lig med forår – det er lige nu, at vi har allermest lyst til og brug for at invitere foråret ind på vores tallerkener, og det er her, at de grønne asparges kommer os til undsætning.

Jeg bliver år efter år overrasket over, hvor langt hen på året vi faktisk skal, før de spæde forårsgrøntsager er tilgængelige, og jeg må være ærlig og indrømme, at jeg nogle gange ikke kan vente og snyder ved at købe et bundt udenlandske asparges, en bakke jordbær eller spæde gulerødder. Jeg bliver dog altid så utrolig skuffet, da de ofte ikke smager af meget, og glæden havde været meget større ved blot at vente nogle få uger.

Heldigvis er de grønne danske asparges netop nu i sæson – selv om det er en kort fornøjelse, som allerede slutter i slutningen af juni omkring sankthans, så det er med at nyde dem, mens de er her.

Der findes både hvide og grønne asparges, og forskellen ligger selvfølgelig både i dyrkningen, udseendet, smagen og tilberedningen. De grønne asparges dyrkes over jorden og er forholdsvis nemme at høste, hvilket også betyder, at de grønne er billigere end de hvide asparges. De grønne skal ikke skrælles, men den nederste del skal skæres eller knækkes af, da den er trævlet og ikke rar at spise.

Det gode ved de lange sprøde stængler er, at de er utrolig alsidige og kan spises både rå, grillede, dampede og bagte – så længe de bare får en skånsom tilberedning. Jeg har udviklet tre forårsopskrifter med tre forskellige tilberedningsmetoder for netop at vise alsidigheden.

Er du blevet inspireret? Del dit billede med os på Instagram – skriv #politiken_mad

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Ditte Ingemann eller Opskrifter, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden