Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Maja Vase
opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opskrifter: Maja Vase tryller med sensommerens sorte guld

Fyld kagen og maven med de smagfulde brombær, som du kan plukke lige nu. Se Maja Vases lækre opskrifter her.

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brombærcheesecake

Foto: Maja Vase

Let og frugtig cheesecake forkælet med masser af friske brombær, smuk skovsyre og spejlblank gelé.

Læs opskriften her

Brombæris

Foto: Maja Vase

Jeg har lavet denne smagfulde brombæris et utal af gange, og jeg bliver lige begejstret, hver eneste gang jeg sætter tænderne i den. Allerhelst topper jeg den med store stykker chokolade eller serverer den som iskoldt tilbehør til en (varm) snasket chokoladekage. Men den smager også vidunderligt helt uden lir.

Læs opskriften her

Brombær-chokolade-tærte

Foto: Maja Vase

Smuk sensommertærte. Under det sorte glinsende brombærdække gemmer sig cremet mælkechokoladeganache og knasende saltet kakaokiksebund. Chokoladeganachen er smagt til med skyr. Det giver den en spændende syrlighed og en dejlig cremet konsistens.

Læs opskriften her

Små brombærcrumbles med hasselnødder og kanel

Hvis du er i akut kagekrise: små kanelkrydrede brombærcrumbles med havregryn og hasselnødder. Her toppet med en kugle vaniljeprikket is, fordi jeg elsker spillet mellem den lune crumble og den kolde is.

Læs opskriften her

Du kære brombær, jeg er vild med dig. Ikke alene er du et af sommerens smukkeste bær. Du smager også genialt. Din søde, milde smag og din saftighed klæder et utal af kager, tærter og is – ja, sågar salater, snaps og vildt. Jeg håber, du bliver hængende lidt endnu.

Når jeg bager, holder jeg meget af at krydre brombærret med vanilje og kanel. Jeg lader det også ofte lege med mælkechokolade, nødder og ost. Til gengæld serverer jeg det sjældent sammen med mørk chokolade.

Brombærrets milde smag drukner i den dominerende mørke chokolade. Det er synd, synes jeg. Du må godt være uenig.

Der hersker ingen tvivl om, at brombærret er det bær, jeg har både plukket og spist allerflest af. I de ti år, jeg har boet i København, har jeg trofast været på rov, når buske og krat var fulde af guld. Men sidste år blev ’mine’ kære brombærbuske tryllet til tårnhøje betonblokke, og brombærtogtet måtte afblæses. Jeg sørger stadig lidt. Og leder med lys og lygte efter en ny guldmine.

Heldigvis støtter min søde mor mig i mellemtiden. Så nu bugner mit køleskab alligevel af brombærsødt hjemmebag. Vil du i samme lykkelige situation? Så tag avisen under armen, og spring i køkkenet. Smaddergod fornøjelse.

Foto: Maja Vase

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden