0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Opskrifter: Maja Vase er solgt til stanglakrids

Lakrids er et fantastisk krydderi i det søde køkken og lige så vigtigt som kanel og vanilje, mener Maja Vase. Hun giver lakridsen fuld gas i både is, creme og kage i sin nye dessertkogebog.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Lakrids. Kunne det friste med en hjemmelavet kung fu-is?

opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
opskriftartikler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

På et tidspunkt var der lakrids i alt: Ud over i de søde sager fandt man lakrids i oste, pølser, øl, marinader, ketchup, gryderetter, ovnbagte rodfrugter, lage til sild og salater. Det blev lidt for meget af det gode.

»Lakrids er sat lidt i skammekrogen, og det er synd, for den har så mange muligheder i det søde køkken. Man kan bruge den som krydderi eller som et meget dominerende element. Den kan spille alt fra birolle til stor hovedrolle. Jeg elsker lakrids«, siger Maja Vase.

»Lakrids er et fabelagtigt krydderi på linje med kanel og vanilje, men man skal også begrænse sig, for man skal ramme en balance og ikke overøse det hele i lakrids. Det er ligesom, når man bruger vanilje – det bliver for parfumeret med alt for meget vanilje. Lakrids kræver respekt, for det kommer hurtigt til bare at smage af lakrids uden at man får de andre smage frem«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts