0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forårssalat med rabarbervinaigrette

En lille forårssalat eller forret, hvor du udnytter syren fra rabarberne i en grøntsagsret. Tangen kan købes i supermarkeder eller hos asiatiske købmænd, og du kan fint bruge de danske tangtyper, f.eks. kelp. Udblød tangen som anvist på pakken.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

En farverig forårssalat, der tilfredsstiller dine smagsløg med umami fra tangen, syre og sødme fra rabarberne og knas fra de sprøde bokchoi.

Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Salater
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Til 4 personerArbejdstid: 25 min.Samlet tid: 40 min.

10 g kelp- eller wakametang
200 g rabarber
2 spsk. rørsukker
100 g hvedekerner, kogte
1 spsk. syltede ramsløgskapers – kan undlades (se tip)
2 spsk. mirin
2 spsk. risvinseddike
2 spsk. vindrukerneolie
salt
4 -6 babybokchoi
korianderskud eller koriander

Sådan gør du:

Tip: Ramsløgskapers laves af den afblomstrede ramsløgsplantes blomsterknopper, som du salter, og derefter eddikesylter. Du kan finde opskrifter på nettet, men er det uden for sæson, kan du også udskifte dem med 1 spiseskefuld hakkede kapers og et kvart fed finthakket hvidløg, som du blander i salaten.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Annonce

  • Ditte Ingemann
    Her er vores 10 grønne favoritter
  • Lene Samsø
    6 opskrifter med ramsløg
  • Columbus Leth
    Rappe rabarber