0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
DALSGAARD MIRIAM/Miriam Dalsgaard
Foto: DALSGAARD MIRIAM/Miriam Dalsgaard

Den værste nat i de uønskedes liv

På et herberg i Mexico overnatter de illegale immigranter, der netop er blevet deporteret ud af USA. Mange har efterladt deres børn i landet, der udviste dem, og deres fremtid er blevet en central del af opgøret om Det Hvide Hus.

FOR ABONNENTER

Der emmer af ørken i sovesalen på herberget San Juan Bosco. Den sodede, asfaltagtige duft af kreosotbuskens gule blomster, der især efter en af regnsæsonens heftige byger synes at trænge ind i alle tekstiler, sidder i de slidte jeans, snavsede T-shirts og kamuflagefarvede rygsække på de 30 mænd, der har søgt hvile i en køje. Den blander sig i natten med den sure lugt af sammenstuvede mænd, og fra toiletdøren i hjørnet melder en sødlig stank af urin og klorholdige rengøringsmidler sig.

Turen gennem grænselandet har sat sig i de skriggule sengetæpper, som knap 6.000 deporterede illegale immigranter hvert år tilbringer den værste nat i deres liv under.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme