Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Carlo Gabuco
Foto: Carlo Gabuco

Filippinernes præsident: Slå dem ihjel alle sammen

Den filippinske præsident Rodrigo Duterte fører krig mod narko – både mod dem, der handler med stoffer, og dem, der bruger dem. Siden Duterte kom til magten i slutningen af juni, er mindst 3.000 mennesker blevet dræbt af politifolk eller maskerede mordere. Her følger en frontberetning.

FOR ABONNENTER

Den dag, Danica Mae Garcia skal dø, er der som så ofte før højvande i floden Pental bag den lille hytte af træ og presenninger, hvor hun bor sammen med sine bedsteforældre, mor, to tanter og fætre. Vandet står knæhøjt i deres hus. Børnene sopper i det eller prøver at fange de fisk, der svømmer gennem køkkenet. Danica Mae Garcia griner.

23. august 2016 er en lummer og steghed dag i Dagupan City, en lille livlig by i den filippinske provins Pangasinan, der ligger fem timers kørsel nord for hovedstaden Manila. På himlen hænger skyer så tykke og fede som hvaler. Klokken er 12, og familien Garcia sidder omkring bordet og spiser røræg, ris og pølser. Det er kun Danica, der ikke er med til bords. Hun er i færd med at tage bad under den gule tønde med regnvand ude i den smalle gang, der forbinder stuen med det åbne køkken.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden