0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Carlo Gabuco
Foto: Carlo Gabuco

Filippinernes præsident: Slå dem ihjel alle sammen

Den filippinske præsident Rodrigo Duterte fører krig mod narko – både mod dem, der handler med stoffer, og dem, der bruger dem. Siden Duterte kom til magten i slutningen af juni, er mindst 3.000 mennesker blevet dræbt af politifolk eller maskerede mordere. Her følger en frontberetning.

FOR ABONNENTER

Den dag, Danica Mae Garcia skal dø, er der som så ofte før højvande i floden Pental bag den lille hytte af træ og presenninger, hvor hun bor sammen med sine bedsteforældre, mor, to tanter og fætre. Vandet står knæhøjt i deres hus. Børnene sopper i det eller prøver at fange de fisk, der svømmer gennem køkkenet. Danica Mae Garcia griner.

23. august 2016 er en lummer og steghed dag i Dagupan City, en lille livlig by i den filippinske provins Pangasinan, der ligger fem timers kørsel nord for hovedstaden Manila. På himlen hænger skyer så tykke og fede som hvaler. Klokken er 12, og familien Garcia sidder omkring bordet og spiser røræg, ris og pølser. Det er kun Danica, der ikke er med til bords. Hun er i færd med at tage bad under den gule tønde med regnvand ude i den smalle gang, der forbinder stuen med det åbne køkken.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

For abonnenter

Annonce

 • Joachim Adrian

  Klimanørd

  Henter…

  #5: Tror du også, du redder klimaet, når du køber bæredygtigt tøj?

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Baglandet tvivler på statsministeren, men Netto elsker Mette, og hendes fjender har overgivet sig