Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Foto fra bogen: Per Morten Abrahamsen

Tøger Seidenfadens beslutning om at indgå et forlig med 94.923 af profeten Muhammeds angivelige efterkommere var helt skudt i hovedet

I bogen 'Pansergeneralen' giver en af dansk presses mest magtfulde mænd, Jørgen Ejbøl, et kig ind i medietoppens magtkampe og deler lussinger ud til store dele af den danske presseelite fra DR’s nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, over Flemming Rose til Berlingskes tidligere topchef Lisbeth Knudsen. Han sparer ikke på krudtet.

FOR ABONNENTER

Som enhver journalists er Jørgen Ejbøls karriere begyndt med at fortælle andre folks historier. Alligevel ville han ikke ud med sin egen. I årevis spurgte forfatteren Kirsten Jacobsen ham, om han ikke ville være med i en bog, hvor han var hovedperson. Og i årevis sagde han nej.

Uofficielt findes der ellers nok af fortællinger om Ejbøl, som tog turen fra ung journalistelev over succesfuld chefredaktør og direktør for Jyllands-Posten til mangeårig bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus og rollen som dansk presses nok mægtigste herre. Han fik tilnavnet ’Pansergeneralen’og var frygtet og berygtet som en ubøjelig leder, der ifølge klicheerne både var diktatorisk, lunefuld, mentalt ustabil, despotisk, lettere vanvittig og magtliderlig.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden