0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Illustration: Claus Nørregaard
Foto: Illustration: Claus Nørregaard

De uforbederlige

Alle dannede mennesker kan blive enige om, at Trump er et fjols. Problemet er dem, der stemmer på ham, dem, der er uden for den økonomiske og kulturelle hovedstrøm, med andre ord: uden for eliten. De er blevet mere synlige end ved noget tidligere amerikansk valg. Politikens Thomas Bredsdorff har læst J.D. Vances selvbiografi ’Hillbilly Elegy’, der blev den forgangne sommers bestseller i USA. Den gør problemet tydeligt.

FOR ABONNENTER

Bedstefars T-shirts lugtede altid af mug. Det var, fordi han brugte noget, han kaldte ’naturtørring’. Han lod tøjet ligge i vaskemaskinen, indtil han skulle bruge det.

Papaw, som drengen J.D. kalder sin morfar, var sammen med Mamaw hans holdepunkt i en hård barndom. Moderen drak, faderen stak af, og et hav af mænd trak gennem hans barndomshjem. Engang han under en biltur kom til at sige noget forkert til sin mor, svor hun, at hun ville køre ind i et træ og slå dem begge ihjel.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu