Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jan Steving/POLNATURE
Foto: Jan Steving/POLNATURE

Godt nyt for flittige tumper

Karakter betyder »måden noget er på«. Med syv tal skal karakterskalaen udtrykke elevers og studerendes evner. Ny forskning viser, at personlighed betyder mere for karakteren end intelligens.

FOR ABONNENTER

Det siges, at Albert Einstein måtte gå ud af det strenge tyske gymnasium uden sin afgangseksamen. Skolens strenge disciplin og fokus på udenadslære passede ikke den unge Einstein godt. Da han siden som 16-årig tog til optagelsesprøve på Zürichs Polytekniske Højskole, bestod han med glans de matematisk-fysiske fag ved optagelsesprøven, men de humanistiske fag dumpede han. Alligevel blev han – heldigvis for eftertiden – lukket ind på skolen ad bagvejen af en professor, der var blevet så fascineret af hans blændende evner inden for matematik.

Det var vanskeligt at finde frem til de bedst egnede studerende i slutningen af 1800-tallet. Og det er det tilsyneladende stadigvæk.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden