0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
 Anthon Unger (arkiv)
Foto: Anthon Unger (arkiv)

RADIKALISATOR. Med sin stærke udstråling lykkedes det Shiraz Tariq (i midten med sort strikhue) at få mange følgere i særligt Københavnsområdet. Blandt dem var Musharaf Shahid alias Abu Khattab (helt til venstre), som også rejste til Syrien og før sin død blev kendt for at skyde til måls mod billeder af seks navngivne danskere i en video, og Abu Ubaydillah (helt til højre), som i dag er talsmand for den salafistiske gruppe Kaldet til Islam.

»Brødre, hvem er de vantro? Nato, UN, Unicef, IMF-banken, Anders Fogh, Obama, Helle Thorning ...«

I årevis holdt han sig ude af rampelyset, mens han radikaliserede en lang række danskere, der senere blev dømt for terror eller rejste til Syrien som hellige krigere. Selv var han i terrortræningslejr, før han rejste ned til Islamisk Stat. Alligevel blev danskpakistaneren Shiraz Tariq aldrig dømt, før han blev dræbt i det nordlige Irak. En ny bog, ’Danmarks børn i hellig krig’, går tæt på blandt andre bagmanden for de danske syrienskrigere. Politiken bringer her et bearbejdet uddrag.

FOR ABONNENTER