Foto: Peter Hove Olesen

Det store fald

I fem et halvt år arbejdede Henrik Qvortrup på at lægge afstand til sin tid som chefredaktør på Se og Hør for i stedet at manifestere sig i folks bevidsthed som politisk kommentator på Tv 2. Og som tiden gik, var han så småt begyndt at tro på, at det faktisk var lykkedes. Indtil fortiden en dag var i telefonen.

FOR ABONNENTER

Mandag 24. marts stod Tv 2’s politiske kommentator Henrik Qvortrup i oprullede, ternede skjorteærmer i Go Morgen Danmarks studie og oversatte den politiske debat om EU-borgeres ret til en dansk børnecheck for seerne. Klokken 7.47 overlod han og værten Morten Resen studiet til et indslag om, hvordan man undgår løbeskader.

Bagefter stod de og sludrede lidt uden for studiet på Hovedbanegården i København. Og Morten Resen spurgte Qvortrup, om han havde hørt, at der var en bog på vej om hans tidligere arbejdsplads, Se og Hør. En bog, der efter sigende skulle være sådan lidt »News of The World-agtig«.

Det havde han ikke. Og det gav ham ondt i maven.

»Det skabte den der uro, det altid skaber, når der dukker noget op om Se og Hør. Jeg havde brugt fem et halvt år på at lægge luft til den tid. For hver dag, der var gået, havde jeg oplevet, hvordan jeg blev mindre og mindre svinet fra Se og Hør og mere og mere den politiske kommentator, som folk respekterede«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce