0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rune Pedersen/Copyright: Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen/Copyright: Rune Pedersen

De tror på livet før døden

Tro er omdrejningspunktet i 'Flaskepost fra P', den tredje film i Jussi Adler-Olsen-serien. Mød hovedrolleindehaverne Fares Fares og Nikolaj Lie Kaas til en snak om at bryde med barnetroen og at se lyset på forsiden af et AOF-katalog.

FOR ABONNENTER

I ’Flaskepost fra P’ er der en scene, hvor Carl Mørck, spillet af Nikolaj Lie Kaas, og hans assistent Assad, spillet af Fares Fares, kører i bil gennem Jylland. De er på vej mod et gerningssted: To børn fra et lille religiøst samfund i det nordjyske er forsvundet. På køreturen taler de to efterforskere om religion. Assad prøver at redegøre for sin tro, og Carl Mørck lytter med stadig større skepsis og ubehag. Til sidst bliver det for meget for ham, og han langer ud med spørgsmålet: »Tror du så også på nisser?«.

Fares Fares (FF): »Det, som diskussionen i ’Flaskepost fra P’ handler om, er egentlig retten til at tro. Ikke hvad man tror på eller hvordan. Min figur, Assad, tror jo helt klart på en højere magt uden at være meget religiøs. Men han forsvarer retten til at tro over for Carl, som ikke kan acceptere, at et begavet menneske som Assad er troende«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden