0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Michael Moore: Måske er Hillary den nye pave Frans

Michael Moore kæmper med en ny film for at undgå sin egen dystre spådom: USA's undergang efter en Donald Trump-sejr til november. Den venstreorienterede filminstruktør fortæller i et eksklusivt interview med Politiken, hvorfor han nu bider sin skepsis i sig og fører fuldtonet Hillary-kampagne i Trump-land.

FOR ABONNENTER

Det er en forståeligt klatøjet Michael Moore, der stiller op til interview. Klokken har sneget sig hen ad halv tre om natten i hotelbaren, og få timer forinden har han afsluttet tre timers politisk stand-up-show i den gamle art deco-biograf The Murphy Theatre på den anden side af gaden. Dagen efter åbner Moore igen for knap 800 tilskuere, der kan høre den Oscar-belønnede filminstruktørs appel: Stem på Hillary.

»Hvis Donald Trump vinder, bliver han USA’s sidste præsident – i hvert fald den sidste i det USA, vi kender«, siger Moore, der stadig er i sit karakteristisk afslappede tøj fra forestillingen: jeans, hættetrøje og en rød kasket fra det amerikanske fodboldhold San Francisco 49’ers, der er trukket ned over det viltre, halvlange hår.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden