Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hold 9. En del af Hold 9 på basen i Afghanistan. Helt ude til højre med skægget er det delingsføreren Jonas Pløger, den soldat, som alle overordnede ønskede under sig og alle underordnede ønskede over sig. Ved siden af står Jonas Hjorth. Privatfoto

Hver nat holdt mareridtene fest inde i ham

Jonas Hjorth kom hjem fra krigen og havde Sofie og drømmen om Jægerkorpset. Drømmen forliste i tvangstanker, psykiatrisk afdeling, selvhad og selvmedlidenhed i en sofa, hvor han kørte matadormiks ind 8 timer om dagen, mens han tænkte på at tage sit liv.

FOR ABONNENTER

I fysisk topform. Hjemvendt fra Afghanistan, hjemme hos Sofie og til optagelsesprøve hos Jægerkorpset i september 2010. Udvidet psykologisk test. Intelligenstest. Fysiske test. Dansk, matematik, engelsk. Jonas Hjorth var ikke i tvivl. Han var en god kandidat.

»Jeg havde på fornemmelsen, at jeg havde, hvad der skulle til, og også på fornemmelsen, at det ikke var hver dag, de anvendte så pæne ord om en ansøger«, siger Jonas Hjorth om Jægerkorpsets bedømmelse af hans evner, som vi bringer let forkortet her på siden. Men noget lurede.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden