0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hold 9. En del af Hold 9 på basen i Afghanistan. Helt ude til højre med skægget er det delingsføreren Jonas Pløger, den soldat, som alle overordnede ønskede under sig og alle underordnede ønskede over sig. Ved siden af står Jonas Hjorth. Privatfoto

Hver nat holdt mareridtene fest inde i ham

Jonas Hjorth kom hjem fra krigen og havde Sofie og drømmen om Jægerkorpset. Drømmen forliste i tvangstanker, psykiatrisk afdeling, selvhad og selvmedlidenhed i en sofa, hvor han kørte matadormiks ind 8 timer om dagen, mens han tænkte på at tage sit liv.

FOR ABONNENTER

I fysisk topform. Hjemvendt fra Afghanistan, hjemme hos Sofie og til optagelsesprøve hos Jægerkorpset i september 2010. Udvidet psykologisk test. Intelligenstest. Fysiske test. Dansk, matematik, engelsk. Jonas Hjorth var ikke i tvivl. Han var en god kandidat.

»Jeg havde på fornemmelsen, at jeg havde, hvad der skulle til, og også på fornemmelsen, at det ikke var hver dag, de anvendte så pæne ord om en ansøger«, siger Jonas Hjorth om Jægerkorpsets bedømmelse af hans evner, som vi bringer let forkortet her på siden. Men noget lurede.

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til halv pris

Læs mere