0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Cicilie S. Andersen/Cicilie S. Andersen
Foto: Cicilie S. Andersen/Cicilie S. Andersen

Modeguru: »Du skal være tynd, du skal have de rigtige ting på. Du skal være cool. Og det er sindssygt opslidende«

I årevis var Chris Pedersen en del af inderkredsen i den danske modebranche. Så skred han – og røg ned i et sort hul af udmattelse. I dag er han vært på DR K, hvor han i en ny programserie, ’Skønhedens magt’, vender vrangen ud på mode og skønhed for at vise, at det er mere end bare overfladefænomener. Det er magtfulde fænomener, som kalder på oprør, mener han.

FOR ABONNENTER

Det er først, da vi stiger ud af taxaen, at Chris Pedersen og jeg opdager, hvor forsinkede vi egentlig er. Vi er ikke fashionably late, vi er bare late-late. Der er ingen andre mennesker foran den tidligere fabriksbygning i Nordvest, der nu huser fotostudiet ’The Lab’. Det er et dårligt tegn. Der burde vrimle med modebranchefolk på vej ind til den danske designduo Saks Potts’ modeshow på Copenhagen Fashion Week september 2016.

Tre kvinder i frakker med farverige blomsterprint kommer ud ad en port.

»Er de startet?«, spørger Chris Pedersen.

»De er startet. Der er lukket«, svarer en af kvinderne, mens vi smutter forbi dem ind gennem porten og op ad en betontrappe. Chris Pedersen tager to trin ad gangen, og jeg kan høre bassen dunke oppe fra 2. sal, hvor showet foregår.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden