0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Troede vi, at coronakrisen kunne skabe en ny politisk kultur, må vi tro om igen

Det beskudte Christiansborg er desværre tilbage.

Kære alle

De udgør avisens glimt i øjet og knyttede næve. Danmark – og denne avis – har en helt særlig tradition for bladtegning. Den omfatter både de streger, man griner af, den man slår sig på, og den der sætter diplomati og flag i brand. Satiretegningernes eksplosive potentiale så vi senest med Lars Bo Bojesens tegning af det kinesiske flag med stjernerne udskiftet med coronaviurs i Jyllands-Posten.

Ingen dansk avis – og meget få internationale, om nogen – har flere bladtegnere tilknyttet end denne avis. Når vi siger, vi er en avis, der både reflekterer og skaber kultur, så sker det ikke via Roald Als’, Philip Ytournels, Mette Dreyer og alle de mange andre Politiken-tegneres blyanter og penne.

Derfor er det helt naturligt for os at rydde en hel sektion i printavisen og skabe en levende digital fortælling på baggrund af det pragtværk i tre bind, der netop nu udkommer om dansk bladtegnings historie.

Politikens tegnere har bidraget i stor stil til bogen, der udgør et enestående stykke danmarks-, kultur- og pressehistorie. Læs og se med her.


Ligeledes i kulturens verden er jeg optaget af det aktuelle stormløb på Christiansborg mod kulturminister Joy Mogensen. Hvis vi havde håbet, at coronakrisen kunne skabe en ny politisk kultur, så kan vi tro om igen. Det beskudte Christiansborg er desværre tilbage. Efter min mening er der tale om politisk gruppemodning, hvilket jeg har skrevet om i denne klumme.

Midt i coronaen har vi ikke talt så meget om den anden store krise – klimaet. Men nu melder fagbevægelsen sig i Politiken på banen med et yderst velkomment og offensivt udspil, der både inkluderer afgifter på fly og CO2. Læs det her.


Til en solrig tirsdag vil jeg anbefale tre artikler, jeg selv har haft stor glæde af at læse:

1) Interviewet med den danske stjerneviolinist og -dirigent Nikolaj Szeps-Znaider.

2) Interviewet med den franske stjerneøkonom Thomas Piketty om hans syn på Danmarks position som medlem af sparabanden i EU.

3) Den rørende nekrolog over Lars Erik Rasmussen, der døde af corona i sit hjem i Havdrup, 60 år gammel.

Må I alle få en god – og oplyst – uge

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden