0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

The New York Times er i gang med at vælte sig selv som fyrtårn

At kæmpe mod uret ved at knægte andres ret hører ingen steder hjemme.

Kære alle

New York Times har for de fleste chefredaktører altid stået som et smukt ideal og en uopnåelig praksis. Sådan havde jeg det også. Indtil i sidst uge.

Jeg er stærkt forbløffet over, at avisen, der hylder ytringsfriheden og den uhildede journalistik, også blev avisen, der fyrede en profileret debatredaktør for at bringe et… debatindlæg. Endda et indlæg fra en demokratisk valgt senator.

Sagen viser, at polariseringen og splittelsen i USA nu er så dyb, at en af verdens fineste aviser smider sine principper overbord i det, der ligner en ensidig og ensrettende politisk kamp.

Derfor skrev jeg i denne klumme, at jeg har mistet et forbillede. Det er jeg ligeså trist over, som jeg er bevidst om, at man kan se sagen fra andre synsvinkler, hvilket der jo skal være plads til. Derfor har vi tidligere bragt en medieklumme fra Jacob Mollerup, der bakker New York Times-fyringen op. Læs den her.

Hvis du vil have mere baggrund på sagen, kan du læse Politiken-journalist Torben Benners gennemgang af sagen.


Hvis du her ved ugens begyndelse savner stærke læseoplevelser, kan jeg anbefale disse tre:

1) Efter 34-års efterforskning er mordet på Olof Palme nu definitivt afsluttet. Gerningsmanden er ifølge politiet den såkaldte Skandiamand. Læs her den undersøgende journalistik i fem kapitler, der fik politiet til at genopfriske mistanken mod grafikeren Stig Engström.

2) Hvem er hele Danmarks korleder og fællessanger, Philip Faber? Læs her Politiken-journalist Michael Bos portrætinterview.

3) Politiken har de seneste dage afdækket stærkt kritisable forhold på den legendariske fotoskole Fatamorgana. Læs her artiklen og kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsens leder om sagen.

Må I alle få en god – og oplyst – uge

Samfund


Kultur


Klummer


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden