0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Slap nu af med alle de næser – vi mister evnen til at lugte en ægte politisk skandale

Kære alle

Tre næser på én uge. Foreløbig fire i alt til regeringens ministre. Vi befinder os tilsyneladende i to virkeligheder: Befolkningen har fuld tillid og giver stor opbakning til regeringen. Folketinget dumper ministrene for et godt ord.

Men kan det virkelig passe, at regeringens ministre er så skandaløse, at fire af dem allerede har gjort sig fortjent til Folketingets vanærende næser? Nej, skriver jeg i denne klumme.

Hvad sker der i Kina? Gang på gang rystes verden af forfærdelige historier om social kontrol, overgreb på minoriteter samt løgne og manipulationer i forhold ud coronaens opståen og spredning.

Derfor forekommer det helt skørt, at Aalborg Universitet har samarbejdet med et af de forkætrede kinesiske techvirksomheder, der blandt andet er under mistanke for at udvikle tjenester, der kan bruges til at undertrykke deres egen befolkning. Det er Politikens gravergruppe, der har afdækket skandalen, som du kan læse om her:

Aalborg Universitet hjalp kontroversielt kinesisk overvågningsfirma

Aalborg-forskning kan hjælpe Kina med overvågning: »Vi skal have meget bedre hånd om det«

Fængslet i Xinjiang: »Jeg er ikke bange for Kina mere. Jeg har set med mine egne øjne, hvad de gør med kvinder som mig«

Ydmygelsen af Xi Jinping under firedagesbesøget i Xinjiang blev skæbnesvangert for indbyggerne

Danske pensionskasser har investeret 125 millioner i kinesisk overvågningsteknologi

Vi kommer til at holde et kritisk øje på sagen henover sommeren. Ligesom vi selvfølgelig i vores nyhedsdækning vil følge coronaens udvikling både herhjemme og internationalt. Kommer der en anden bølge? Vi må ikke håbe det.

Efter flere ugers tavshed gav direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, forleden det første store interview om hans aktuelle syn coronaens udvikling og genåbningen af samfundet, der jo er blevet udsat for kraftig kritik ikke mindst fra erhvervslivets side. Læs interviewet her.

Og som sagt: hold dig endelig opdateret på politiken.dk i de kommende uger. Mit nyhedsbrev er tilbage igen den 10. august. Må I alle få en god – og oplyst – sommer.

Kina


Kina


Kina


Kina


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden