0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Loven skal overholdes, men kunne vi ikke give vores unge lidt længere snor netop i denne tid?

Anekdoter fra sommeren og en støtteerklæring til de unge.

Kære alle,

Jeg håber, I alle har haft en dejlig sommer, selv om intet jo helt blev som forventet – heller ikke for mit vedkommende.

Jeg endte på en uforglemmelig cykelferie med min 10-årige søn fra Hellerup til Struer. Vi cyklede i den uge, hvor vestenvinden var allermest hamper. Det var en drøj omgang, som bød på svære valg for en far, ikke mindst da August sløj og plaget på den sidste etape lagde sig udmattet på gulvet i en Spar-butiks frugt– og grøntafdeling. Hvad gør man? Stopper eller fortsætter? Det kan du læse her – og i øvrigt se Roald Als’ skønne tegning.


Efter et forår i coronaens tegn ser vi nu frem mod et efterår i… ja, coronaens tegn. Vi har virkelig ikke brug for mere undtagelsestilstand og begrænsning af vores liv, men der er ingen vej uden om. Vi må – som sundhedsmyndighederne og statsministeren siger – tilbage til de gode vaner, vi alle kender så godt. Weekendens genåbningspakke, sundhedsmyndighedernes retningslinjer og statsminister Mette Frederiksens pressemøde gør os alle klogere på, hvad der i vente.

Selve indholdet af de politiske og myndighedsbaserede initiativer sætter Politikens sundhedsredaktør, Lars Igum Rasmussen, i perspektiv i denne analyse.


Vi skal til at vænne os til tanken om mundbind i den offentlige trafik fra den kommende weekend. Det hele bliver nyt og anderledes for os alle. På Politiken har vi lavet en guide til, hvordan du selv kan designe og sy dit mundbind – den finder du her.

Og samtidig har vi testet de forskellige mundbinds evne til at reducere risikoen for smitte.


Igen i denne weekend har politiet været på overarbejde for at rykke ud til klager over høj musik i landets større byer. Love og regler skal selvfølgelig efterleves, ikke mindst i disse tider. Det siger sig selv. Men jeg har virkelig ondt af de unge i en tid, hvor verden lukker sig og rusture og introfester aflyses. Kunne vi dog ikke give vores unge lidt længere snor – også på bekostning af lidt nattesøvn – netop nu? Det gør jeg mig til talsmand for i denne klumme om den forbandede ungdom.

Må I alle få en varm – og oplyst – uge.

Sommerklumme


Analyse


Test


Leder


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden