0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Lars Løkke har skrevet en fremragende, springende og charmerende bog med indbygget hævnaktion og cliffhanger

Nu er bolden givet op. Hvor den lander, aner ingen. Vel ikke engang Løkke selv.

Kære alle,

Jeg skal da lige love for, at Lars Løkke Rasmussen ikke er færdig med at sætte dagsorden i dansk politik. I hans nye bog, ’Om de fleste og det meste’, der udkommer i dag, erklærer han sig lodret uenig med Jakob Ellemann-Jensens politiske linje. Samtidig gør han sig selv til den største cliffhanger i dansk politik ved at lade det stå pivåbent, om han – som han siger – ”vender om på hælene og slår dørene ind igen” til dansk toppolitik. Måske som stifter af en nyt centrum-højreparti. Nu er bolden givet op. Hvor den lander, aner ingen. Vel ikke engang Løkke selv.

Lars Løkke Rasmussen har skrevet en fremragende bog, som jeg i dag anmelder til fem store hjerter. Løkkes bog er vigtig og relevant for både Christiansborgs inderkreds, politisk interesserede og dem, der bare gerne vil høre en tidligere statsminister igennem næstes syv år fortælle om spejderdrengen og sønnen af velfærdsstaten, der nåede toppen, blev skandaliseret, smidt på porten og det seneste har forsøgt at finde sig selv igen. Både personligt og politisk.

Jeg er grundlæggende enig med Lars Løkke Rasmussens analyse af det politiske søkort. Det borgerlige Danmark er for islamforskrækket og fragmenteret til at bygge regering på. Vejen tilbage til magten for Venstre går gennem De Radikale, som Ellemann har smækket døren i til. Det kan der være mange udlægninger af. Her er seks bud på tekster, der kan gøre dig klogere:


Foruden Løkke har jeg den seneste uge været optaget af spørgsmålet om, hvordan Joy Mogensen egentlig kunne gå fra at være en succesfuld Roskilde-borgmester til fiasko som kulturminister. Er Joy Mogensen et problem for Socialdemokratiet eller er Socialdemokratiet et problem for Joy Mogensen, spørger jeg i denne klumme.

Må I alle få en god – og oplyst – uge

Med venlig hilsen

Christian Jensen

Debatindlæg


Ibyen


Forbrug & Liv


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden