0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Kristian Thulesen Dahl står i problemer til halsen. Det gør forfattere til ny, længe ventet bog om ham også

Den har været ventet med frygt og bæven i Dansk Folkeparti. Bogen om Kristian Thulesen Dahl, der skulle bringe artige afsløringer frem om en formand, der står midt i sit livs politiske krise.

Kære alle

Den har været ventet med frygt og bæven i Dansk Folkeparti. Bogen om Kristian Thulesen Dahl, der skulle bringe artige afsløringer frem om en formand, der står midt i sit livs politiske krise.

Jeg har læst bogen og anmelder den på udgivelsesdagen til 2 hjerter. For ja, der er bestemt interessante nyheder i bogen. At Pia Kjærsgaard på de indre linjer – og i sit indre – har mistet troen på sin formandsafløser. At Kristian Thulesen Dahl har været langt mere involveret i Meld og Feld-skandalen end hidtil antaget. Og at Morten Messerschmidt undergraver det formandsæde, han nu selv officielt går efter.

Alt det er interessant, og det skubber på en skæbnesvanger deroute for Kristian Thulesen Dahl, der synes mere og mere færdig som formand. Men uagtet hvor uenig man kan være med Dansk Folkeparti, så fortjener Kristian Thulesen Dahl et journalistisk og etisk mere værdigt forlæg for skæbnedebatten om hans formandskab.

Der er tale om en bagholdsbog baseret på et uklædeligt utal af maskerede og anonymiserede politiske hitmen, hvis motiver fortoner sig i et tåget landskab af beskyldninger og insinuationer.

Heldigvis fortsætter debatten om sexisme og grænseoverskridende adfærd ikke bare i mediebranchen, men også på Christiansborg og det øvrige arbejdsmarked. Jeg blev særligt påvirket af en historie, vi fortalte lørdag. Den handler om, at krænkelserne typisk går ud af de unge, praktikanter og løstansatte.

Artiklen var ledsaget af otte kuldegysende vidnesbyrd fra kvinder, der alle har været udsat for krænkelser. Dem kan du læser her. Her falder et tungt ansvar tilbage på de ansvarlige chefer, herunder mig selv. Det ansvar forholder jeg mig til i denne klumme.

På Politiken kommer vi til at følge og præge debatten. Den er først lige begyndt, så følg med på pol.dk og i printavisen.

Med ønsket om en god – og oplyst – uge.

Sundhed


Kultur


Kultur


Debat


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden