0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Frygter Mette Frederiksen at blive beskyldt for humanistisk blødsødenhed og halalnaivisme?

Tænk engang at have den menneskelige kynisme til indirekte at gøre indvandrere, der uddanner sig og får et arbejde, til potentielt sovende terrorceller.

Kære alle,

Det var et ganske uhyrligt udsagn. Tænk engang at have den menneskelige kynisme til indirekte at gøre indvandrere, der uddanner sig og får et arbejde, til potentielt sovende terrorceller, fordi nogle af verdenshistoriens værste terrorister var veluddannede og velintegrerede.

Men det gjorde Socialdemokratiets udlændingeordfører Rasmus Stoklund ikke desto mindre som reaktion på noget så positivt som en ny analyse fra tænketanken Kraka, der viste fremskridt for integrationen. Han sagde til denne avis:

”Hvis man alene ser på beskæftigelse som kriterium for, hvornår integrationen er vellykket, så ville der også være nogle terrorister bag 9/11, der er velintegrerede”.

Og hvad sagde andre socialdemokrater, Mette Frederiksen og den øvrige offentlighed til det? Ikke så meget. Derfor spørger jeg i denne klumme, om vi som nation har ladet os galvanisere indvendig, så vi ikke lader os oprive af hadsk tale og uhyggelig stigmatisering, når vi hører dem.


Langt mere opløftende er regeringens ageren, når det handler om at rykke på det nødvendige opgør med Google og Facebook. Indenfor den seneste uge har både det amerikanske senat og G7 taget markante skridt i retning af en global regulering af techgiganterne.

Nu følger både den danske regeringen og dens støttepartier trop ved i fællesskab at erklære sig rede til om nødvendigt at anvende lovgivning til at regulere techgiganterne. Det er en virkelig god nyhed for alle, der venter på konkret handling bag det, kulturminister Joy Mogensen træffende har kaldt vores generations frihedskamp. Det har jeg skrevet om i denne leder.

Du kan her læse interviewet, hvor Mette Frederiksen, Pia Olsen Dyhr, Sofie Carsten Nielsen og Mai Villadsen over en kop kaffe i Statsministeriet danner fælles front overfor Google og Facebook. Jeg kan forsikre om, at vi løbende vil følge op, så det ikke alene ender med talte ord og gode hensigtserklæringer.

Må alle få en god – og oplyst uge. Og en god landskamp i aften. Uha, det bliver spændende.

Med venlig hilsen

Debat


København


Sport


Gymnasium