0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Rigsretten er sat og Støjberg kan nu imødese sin juridiske skæbne

”Hvad er det, offentligheden ikke må se”. Jeg er helt på linje med Støjberg i dette spørgsmål


Kære alle,

Så blev Rigsretten sat og Inger Støjberg kan nu imødese sin juridiske skæbne i sagen om ulovlig adskillelse af unge asylpar.

Fredag i sidste uge mødtes Rigsrettens 13 højesteretsdommere og 13 politisk udpegede dommere for første gang. De skulle bl.a. tage stilling til, om det skal være tilladt at livetransmittere fra Rigsretten. Den afgørelse vil følges af en kendelse fra Rigsretten om en uges tid, og herfra skal lyde en klar anbefaling: se at få åbnet den Rigsret! Det vil være i grundlovens ånd. Og det vil effektivt afmontere Støjbergs påstand om politisk skueproces, når hun nu spørger: ”Hvad er det, offentligheden ikke må se”. Jeg er helt på linje med Støjberg i dette spørgsmål, og det har jeg argumenteret for i denne leder.

For dig, der gerne vil sætte dig hurtigt ind i denne historiske rigsretssag, kan jeg anbefale følgende tre artikler:

1) Støjbergs ulovlige ordre

2) Analyse: Internt står embedsstaden splittet og Slotsholmer er i krig med dig selv

3) »Jeg kan godt se den krog på væggen, hvor min dom skulle have hængt«


I den seneste uge har jeg været i heftig debat med Socialdemokratiets udlændingeordfører, Rasmus Stoklund, efter min klumme sidste søndag.

Har kaldte jeg det uhyrligt og ubegribeligt, at Stoklund vælger at inddrage terroristerne bag terrorangrebet 11. september i en kommentar til en analyse med positive integrationsresultater. Med denne grove stigmatisering gør Stoklund umisforståeligt velintegrerede indvandrere til potentielle terrorister. På den anden side mener Stoklund, at jeg har forvansket hans udtalelse i klummens overskrift på pol.dk.

Påfaldende er det, at udlændingeminister Mattias Tesfaye i samme uge slår til lyd for, at Politiken burde være mere optimistisk på integrationens vegne. Det skrev han i dette indlæg. Jeg er helt enig med Mattias Tesfaye her. Og jeg kan kun opfordre til at budskabet også vil sive ind i Socialdemokratiets egne rækker.

Også i det store europæiske perspektiv er det interessant, hvad der sker med Socialdemokratiet i øjeblikket. I serien ”Mette Frederiksen set fra Europa” afdækker vi, hvordan det danske Socialdemokrati har valgt en helt anden vej end de fleste europæiske søsterpartier. Hele serien kan læses her.

Jeg håber, at I alle får en god – og oplyst – uge og sommer. Jeg er tilbage igen med Chefredaktørens nyhedsbrev 16. august.

Med venlig hilsen

Reportage


Interview


Debat