0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Trine Bramsen kan tage sin dundertale mod EU og vende den mod sig selv

At man skal høre forsvarsminister Trine Bramsen kritisere EU for langsommelighed og – som hun har udtalt – ”utrolig meget snak, før man handler”, lyder som en blanding af politisk-psykologisk projicering.

At man skal høre forsvarsminister Trine Bramsen kritisere EU for langsommelighed og – som hun har udtalt – ”utrolig meget snak, før man handler”, lyder som en blanding af politisk-psykologisk projicering.

Citatet falder som en selvafslørende replik til Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensens fortjenstfulde forslag om at benytte de geo- og sikkerhedspolitiske forskydninger efter Afghanistan-nederlaget til langt om at længe at tage et opgør med det danske forsvarsforbehold. Det argumenterer jeg for i denne klumme.

Situationen i Afghanistan udvikler sig dag for dag, og det er endnu umuligt at sige, hvor det hele ender. Men at Joe Biden er blevet tilføjet sit første alvorlige politiske nederlag, særligt efter drabet på 13 amerikanske soldater i selvmordsangrebet ved Kabul Lufthavn, står klart. Det har vores nye korrespondent i USA, Philip Flores, skrevet om i denne feature, der giver et interessant indblik i Joe Bidens politiske psykologi.

Efter selvmordsangrebet rejser spørgsmålet sig også for alvor om, hvordan nederlaget i Afghanistan kommer til at påvirke terrortruslen i Vesten? Og hvad bør være det sikkerhedspolitiske svar? De to spørgsmål forsøger Politikens internationale kommentator, Michael Jarlner, i denne analyse og lederskribent Marcus Rubin giver sit bud i denne leder.


Lørdag blev de strejkende sygeplejersker kaldt tilbage på arbejde efter regeringens lovindgreb. Det blev en meget lang konflikt med et meget ringe resultat for strejkende sygeplejersker. Betyder det, at sygeplejerskerne har en dårlig sag?

Nej, slet ikke, men en rigtig kamp blev ført med forkerte midler, og derfor må der vente en selvransagelse blandt landets sygeplejersker. Det har jeg argumenteret for denne leder. Politikens politiske analytiker, Elisabet Svane, har sat sagen i politisk perspektiv i denne analyse.

I podcasten ”Uden for citat” udlægger Elisabet Svane sammen med vært Bo Søndergaard den seneste uge i dansk politik, der desuden har budt på en statsminister, der i Fredericia har inviteret inden for til visionær drøftelse af fremtidens Danmark. Lyt med her, hvis du vil være opdateret på dansk politik lige nu.

Må I alle få en god – og oplyst – uge

Med venlig hilsen

Indland


Kultur


Udland


Sundhed