0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Kønt er opgøret i Rigsretten ikke, men det grimmeste handler ikke om magtopgøret i ministerier og styrelser

Kønt bliver opgøret i Rigsretten ikke, men det grimmeste i sagen handler ikke om magtopgøret i ministerier og styrelser.

Kønt bliver opgøret i Rigsretten ikke, men det grimmeste i sagen handler ikke om magtopgøret i ministerier og styrelser. Det handler om Støjbergs omgang med sagens sande ofre: De kvinder, der pludselig måtte opleve at blive tvangsadskilt fra deres ægtefæller rundt på landets asylcentre. I nogle tilfælde med politimagt. I alle tilfælde uden individuel sagsbehandling og nærmere forklaring.

Støjberg fastholder en fortælling om sig selv som frihedskæmper på kvindernes vegne. Det er skamløst. Støjberg kæmpede ikke for undertrykte kvinders rettigheder. Hun undertrykte kvinderne. Hun rejste ikke kvinderne op. Hun slog på dem. Og nu beder hun dem – og alle os andre – hylde hende for det, skriver jeg i denne klumme om sagen.

Når Inger Støjberg overhovedet føres for Rigsretten, skyldes det ikke mindst Politikens journalistiske afdækning af sagen. Derfor er det med en særlig stolthed de to journalister bag artiklerne, Carl Emil Arnfred og Hans Davidsen-Nielsen, netop har modtaget året Publicistpris i dokumentargenren. Læs mere her.

Sagen ventes afgjort lige før jul, og selv om vandene på forhånd er delte mellem Inger Støjbergs tilhængere og kritikere, så er mit håb, at den tidligere udlændingeminister vil få en fair rettergang og dom, som alle kan anerkende og bakke op. Det håb har jeg givet udtryk for i denne leder om Rigsretten.

Du kan dagligt følge rigsretssagen på pol.dk, og her kan du læse Carl Emil Arnfreds og Hans Davidsen-Nielsens første reportage fra retssalen.


Når vi er ved systemkritikken, er jeg optaget af Politiets Efterretningstjenestes vedvarende problemer med at efterleve de love, tjenesten er sat i verden for at få os andre til at overholde.

Journalist på Politiken, Sebastian Stryhn Kjeldtoft, beskriver i denne artikel, hvordan Tilsynet for Efterretningstjenesterne år efter år har afdækket, hvordan PET bryder loven uden at det tilsyneladende ændrer noget.

Hvorfor det er et stort demokratisk og politisk problem, som vi alle burde være oprørte over, argumenterer jeg for i denne leder.

Jeg kan forsikre om, at vi kommer til at holde fast i den sag.

Må alle få en god – og oplyst – uge

Med venlig hilsen

Udland


Viden


Kultur


Indland