0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Det er skæbnens ironi, at DF er på vej til at gå op i røg på den udlændingepolitiske slagmark, der har sikret partier alle dens sejre

Der har længe været magtkampe og interne rivninger i DF. Det er der intet nyt i. Det nye er, at den gamle sandhed om, at Pia Kjærsgaard altid kan sætte alle og enhver i partiet på plads står for fald.

Kære alle,

At Dansk Folkeparti er på vej til at gå op i røg på den udlændingepolitiske slagmark, der har sikret partier alle dens sejre, er skæbnens ironi.

Der har længe været magtkampe og interne rivninger i DF. Det er der intet nyt i. Det nye er, at den gamle sandhed om, at Pia Kjærsgaard altid kan sætte alle og enhver i partiet på plads står for fald. For partistifteren har slået i bordet, men det har ikke fået kritikerne til at stikke piben ind. Det har jeg skrevet om i denne klumme.

Frem mod næste weekends årsmøde i Herning bliver det interessant at følge den eskalerende magtkamp. Jeg kan anbefale at lytte til denne podcast, Uden for Citat, hvor vores politiske analytiker Elisabet Svane sætter perspektiv på både krisen i Dansk Folkeparti, ligesom hun analyserer regeringens udspil til en arbejdsmarkedsreform og Inger Støjbergs nye medie, inger.dk.

Jeg er også glad for her at kunne introducere en ny podcast om Rigsretten. Du kan dagligt følge rigsretssagen på pol.dk, og i dag, mandag, er særlig interessant, fordi Inger Støjberg tager plads i afhøringssædet. Det kan du følge på pol.dk.

Hver fredag leverer vores to specialister på sagen, Carl Emil Arnfred og Hans Davidsen-Nielsen, 10 minutters opsummering og analyse af ugens vigtigste begivenheder i Rigsretten.


Forleden kunne vi via en ny undersøgelse fra Amnesty International fortælle, at situationen i Syrien er gået fra slemt til værre i al-Assads voldsperverse rædselsregime. Læs om den her.

Overraskende? Slet ikke. I årevis har det været den syriske tortur og vold været veldokumenteret. Alligevel fastholder Danmark, at det fortsat er politisk legitimt og menneskeligt at sende udviste asylsøgere retur til dele af Syrien. Det er ganske enkelt en skandale, der snarest bør sættes en stopper for. Det har jeg argumenteret for i denne leder.

Må I alle få en god – og oplyst – uge

Med venlig hilsen

Michelin


Taleban