0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Kristian Thulesen Dahls karriere som partileder kan opsummeres kort: nederlag, nederlag, kæmpenederlag

Forslået og ramponeret kom Dansk Folkeparti og Kristian Thulesen Dahl igennem weekendens årsmøde.

Kære alle,

Forslået og ramponeret kom Dansk Folkeparti og Kristian Thulesen Dahl igennem weekendens årsmøde. Men hvis DF-formanden tror, at der nu er trukket en streg i sandet, er han formentlig den eneste. Stridighederne lurer og knivene er slebet, hvilket fremgår af denne reportage fra Herning.

Man må give Kristian Thulesen Dahl, at han er en nederlagets mester. Han formår at gøre selv Pia Kjærsgaards slet skjulte trussel om muligvis at ville genindtræde som formand til en succeshistorie for ham og partiet. Men ligegyldigt hvor ekvilibristisk Thulesen Dahl træder frem som mester af nederlaget, så kan det aldrig gøre ham til en vinder, hvilket jeg argumenterer for i denne klumme.

Også de Radikale og Socialdemokratiet har i denne weekend haft landsmøde, hvilket har vist sig som et uventet lyspunkt i klimakampen. Radikale har leveret en offensiv plan for, hvordan vi som nation allerede i 2030 kan leve op til vores 2050-mål. Den nyhed var vi først med, ligesom det var i Politiken, at Mette Frederiksen fastslog, at landbruget vil blive mødt med bindende klimamål.

De to gode nyheder sammenfatter Marcus Rubin i denne leder.


Siden sidst har Lars Løkke Rasmussen meddelt, at han nu er opstillingsberettiget til Folketinget med sit parti, Moderaterne. Jeg hilser både Løkke og hans parti velkommen, men erindrer i denne leder om, at Moderaterne arbejder på at løse de problemer, partiformanden om nogen selv har været medvirkende til at skabe.

På falderebet vil jeg gerne anbefale Jens Andersens nye bog om Lego. Det er en fremragende bog, der bibringer væsentligt nyt til forståelsen af både guds- og barnetro, som verdensvirksomheden fra Billund er grundlagt. Det er en historie om faderopgør, søstertab og en krise så dyb, at den var tæt på få det hele til vælte. Jeg har et særligt forhold til Lego, fordi jeg er søn af egnen og selv har været ansat i Legoland, hvor jeg flere gange mødte Godtfred Kirk Christiansen. Det fortæller jeg om i denne anmeldelse, hvor jeg giver bogen fem solide hjerter.

Her kan du læse Kirsten Nilssons interview med Kjeld Kirk Kristiansen.

Må I alle få en god – og oplyst – uge

Med venlig hilsen

Valg i Rusland


skoleskyderier


Musik


KLummer