0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Er Mette Frederiksen ved at gøre medierne til de nye udlændinge?

Ikke bare i én eller to, men i tre taler inden for de seneste uger har statsministeren klemt en lumpen mediekritik ud mellem sidebenene.

Kære alle,

Ikke bare i én eller to, men i tre taler inden for de seneste uger har statsministeren klemt en lumpen mediekritik ud mellem sidebenene. En statsminister holder ingen tilfældige taler, så med det vedvarende fokus må noget større være under opsejling. Jeg har i denne klumme genlæst Mette Frederiksens taler og kan se et klart fællestræk mellem den måde, regeringen taler om udlændinge og den måde, hun nu holder taler om medierne. Det er de ukonkrete påstandes og generaliseringens metode. Læs med her.

Efter 16 år er det nu slut med Angela Merkel som den stærke, stilfærdige og stædige kansler. Vores store nabo mod syd står foran store udfordringer og uløste problemer fra Merkels kanslerperiode. Om det bliver Scholz eller Laschet er endnu uvist, men for den næste kansler er det en bunden opgave at bringe Tyskland ind i klimakampen og sikre den stærkt tiltrængte digitalisering. Begge dele har Merkel svigtet fælt, men det ændrer ikke på, at der nu er reserveret et stort kapitel til den første kvindelige kansler i den tyske og europæiske historie. Det har jeg argumenteret for i denne Merkel-begejstrede leder.

Jeg kan varmt anbefale at læse Kjeld Hybels fællesportræt af kanslerkæmperne og her er den første samlede analyse af valgresultatet skrevet af vores hold i Berlin og København. Du kan følge den løbende nyhedsudvikling her.


Og så til nyt fra Rigsretten: I den seneste uge er det sker markant nyt i sagen mod Inger Støjberg. To helt centrale vidner fra Udlændingeministeriet, juridisk chef Lykke Sørensen, og departementschef Uffe Toudal Pedersen, er blevet afhørt. Med to vidt forskellige udlægninger af det, der førte til en undtagelsesfri og dermed ulovlig adskillelse af unge asylpar.

Hvis du hurtigt vil opdateres på sagen, kan du læse vores to journalister på sagen, Hans Davidsen-Nielsens og Carl Emil Arnfreds reportage fra Lykke Sørensen-afhøringen her.

Her kan du læse deres nyhedsanalyse efter Uffe Toudal Pedersens vidneforklaring. Og hvis du på 10 minutter vil have en indføring i sagens aktuelle status, så lyt til denne særudgave af podcasten ’Du lytter til Politiken’ med vært Bo Søndergaard og Carl Emil Arnfred.

I morgen, tirsdag, er Uffe Toudal Pedersen igen i vidneskranken. Følg med her.

Må I alle få en god – og oplyst – uge

Med venlig hilsen


Internationalt


Udland


Viden


Sundhed