0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Hun er den første danske statsminister, der skriver en bog om køn, sex, erobringskunst og flydende seksualitet

Hvordan er bogen så? Den åbner en helt ny kategori af statsministerlitteratur. Normalt skriver tidligere statsministre deres erindringer med blikket stift rettet mod deres mange politiske fortjenester og påfaldende få fortrydelser.

Kære alle,

Helle Thorning-Schmidt har skrevet en selverkendende og -udleverende bog om sig selv som feminist og datter af 1970’ernes søstersolidaritet. Hatten af for det projekt. Du kan her læse et Politiken-journalist Elisabeth Astrups interview med Helle Thorning-Schmidt.

Hvordan er bogen så? Den åbner en helt ny kategori af statsministerlitteratur. Normalt skriver tidligere statsministre deres erindringer med blikket stift rettet mod deres mange politiske fortjenester og påfaldende få fortrydelser.

Sådan en bog har Helle Thorning-Schmidt ikke skrevet. Hun blev historiens første kvindelige statsminister, og hun er mig bekendt nu den første statsminister, der skriver en bog om køn, sex, erobringskunst, flydende seksualitet, #MeToo-bevægelsen og identitetsdebattens generationskløfter. Desværre glemte hun at føre sin kvindekamp, mens hun havde regeringsmagten, og som heppekor for en ny generation kommer bogen et par år for sent. Se hvor mange hjerter jeg giver bogen i denne anmeldelse.


I de seneste måneder har vi på Politiken undersøgt arbejdsforholdene for de chauffører, der bringer varer ud for nemlig.com. Som faste læsere vil vide, har vi dokumenteret, at de enkelte chauffører er underlagt både en ekstremt stram tidsstyring og et bødesystem, hvor selv mindste den forsinkelse kan få store konsekvenser. Leveres varerne på en forkert adresse eller er de blot nogle få minutter forsinket, så vanker der sanktioner. Chaufførerne har desuden ingen ferie, ekstremt lange arbejdsdage og får fysiske smerter af jobbet.

Artiklerne har fået nemlig.com til at ændre en række af de kritiserede arbejdsvilkår. Ikke overraskende har artiklerne vakt ærgrelse og vrede hos ejerne bag nemlig.com, Intervare. Det er fuldt forståeligt, og vi tager meget gerne imod kritik og retter fejl, vi må have begået. Men når Intervares rådgiver, Morten Jeppesen, ikke mener, at vi på Politiken ikke kan skrive troværdigt om nemlig.com, fordi JP/Politikens Hus A/S er medejer af Dansk Avisomdeling (DAO), der også bringer fødevarer ud, så er vi for langt ude.

Og at en folketingspolitiker som Venstres Jan E. Jørgensen ukritisk hopper på denne konspirationsteori, er beskæmmende. Vi er et frit og uafhængigt medie. JP/Politikens Hus’ kommercielle interesser har ingen indflydelse på vores journalistiske dækning af hverken nemlig.com, Coop eller andre virksomheder og emner. Det har jeg skrevet om i denne klumme.

Må I alle få en god – og oplyst – uge

Med venlig hilsen

Danmark


Forbrug


Agent 007


Danmark