0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Selvfølgelig kan Jakob Ellemann slå Mette Frederiksen. Men det kræver, at han flytter sig på ét centralt punkt

Kommer Ellemann nogensinde til at kunne slå Frederiksen? Ja, det mener jeg faktisk er realistisk, selv om det hele lige nu ser temmelig sort ud.

Kære alle,

Få partiledere har tabt så meget på så kort tid som Jakob Ellemann-Jensen. I weekenden blev han alligevel hyldet på Venstres Landsmøde i Herning, der samtidig blev en fejring af partiets 150-års fødselsdag.

Men kommer Ellemann nogensinde til at kunne slå Frederiksen? Ja, det mener jeg faktisk er realistisk, selv om det hele lige nu ser temmelig sort ud. Men i takt med at Mette Frederiksen flytter Socialdemokratiet i retning af et arbejderromantiserende hjemstavnsparti, gør hun plads til et internationalt og frihedsorienteret Venstre. Men det kræver, at Jakob Ellemann formår at fuldbyrde Venstres bevægelse fra land mod by, som hans far, Uffe Ellemann-Jensen i sin tid påbegyndte. Det har jeg skrevet om i denne leder.

Hvis du vil opdateres og kvalificeres i din viden om den aktuelle situation i Venstre, kan jeg anbefale dig at læse:Jeg har i de seneste uger fulgt – og kritiseret – Mette Frederiksens kritik af alle medier over én kam. Igen i sin åbningstale til Folketinget var hun ude med riven, men denne gang havde kritikken fået en lidt anden tone. Her var kritikken rettet mod tonen på de sociale medier, mens de publicistiske medier ikke blev nævnt. Det vælger jeg at høre som en nuancering fra statsministerens side, hvilket jeg kvitterer for i denne klumme.

Statsministerens kritik af de sociale medier er aldeles velanbragt efter en uge, hvor Facebook og Instagram af en tidligere ansat blev afsløret i grusom og hidtil uhørt kynisme overfor deres brugere. Techgiganten ignorerer pigers ulykke, overgreb i Myanmar og lader hånt om demokratiet. Afsløringerne er blevet kommenteret i denne leder skrevet af Marcus Rubin.

Jeg kan forsikre om, at vi på Politiken følger både Mark Zuckerberg og Mette Frederiksen.

Må I alle få en god – og oplyst – uge

Med venlig hilsen

Indland


Udland


Medier


Debat