0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mette Dreyer/POLITIKEN
Foto: Mette Dreyer/POLITIKEN
Nyhedsbrev - Politiken Bøger

Tilbring efterårsferien i 1300-tallets Italien

Hvor går turen hen?

Nyhedsbrev - Politiken Bøger

Kære læser!

Det er efterårsferie, og måske spørger du dig selv, om det er tid til at læse noget af de to nobelpristagere i litteratur? Jeg kan stærkt anbefale både ’Rejsende’ af Olga Tokarczuk og ’Forsøg over trætheden’ af Peter Handke. Men jeg kan godt tvivle på, at du kan få fat på dem. Både på biblioteker og i boglader er der stor efterspørgsel efter dem. Efter priserne blev uddelt, skrev jeg i øvrigt denne kommentar.

Men du kan også tage til Japan! Den japanske forfatter Sayaka Murata er blevet verdenskendt for den lille roman ’Døgnkioskmennesket’, som giver et indblik i et japansk samfund, der måske ikke er så moderne og progressivt, som man går og forestiller sig. Bøger talte med hende, da hun fornylig besøgte Danmark. Her er interviewet.

Eller hvad med en smuttur til Blackpool? Sammen med biouniversitetsarkæologen Ruth Galloway i Elly Griffiths ”causerende og knevrende livsstils- og universitetskrimi om dulgte fjender, fredagsslik i utide, faren ved fjernsynskiggeri og fraværet af farmand”, som vor anmelder skrev.

Selv er jeg nok til et aftenbesøg efter dagens dont i Italien i selskab med Dekameron, som Bjørn Bredal i sin anmeldelse omtaler som ”blød porno og hjertesorg fra byldepestens tid”. Thomas Harder har nyoversat Giovanni Boccaccios lystfyldte klassiker, som er skrevet på 1300-tallets folkelige italiensk. Herligt.

Det kunne også være man nappede lidt Netflix. Den tyske serie ’Dark’ er overraskende litterær og filosofisk på den fede måde og tidsrejser er nu skønne!

Hav en fortsat god uge 42, hvad enten du slapper eller knokler.

God læselyst

Fik du læst?


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden