0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg
Nyhedsbrev - Politiken Bøger

Dansk litteraturs druide

Kirsten Birgit, Nicklas Bendtner og Svend Pge Madsen

Nyhedsbrev - Politiken Bøger

Kære læser,

Jeg indrømmer det gerne: Jeg er vild med Svend Åge Madsen. For mig er han dansk litteraturs druide, forfatteren, der blander de stærkeste miksturer. At han stadig er uovertruffen, kan du forvisse dig om i ’Enden på tragedie’, som lige er udkommet. Det er en roman med fjorten tilhørende noveller og fletværket viser Madsen i topform. Her har du min anmeldelse af romanen.

Om jeg får læst Rune Skyum-Nielsens bog om Nicklas Bendtner, ved jeg ikke, men lysten mangler ikke. Vores anmelder Erik Jensen fanger mig virkelig med sin anmeldelse af bogen om den meget ærlige fodboldstjerne: »Jeg har læst uendelig mange bøger og biografier om rockmusikere, men ingen af dem overgår Lord B’s excesser«. Nicklas Bendtner har soldet sit store potentiale væk og opført sig ubegribelig fjollet igen og igen. Men det er svært ikke at føle med ham. Han er måske nok et fjols, men et uhyre sympatisk og gavmildt underholdende fjols.

Og så ærgrer det mig, at Kirsten Birgit skuffer med ’Hertil og ikke længere’, for hvis der er en, jeg regnede med ville kunne skrive om satirens formål, fjender og faldgruber, er det hende, d.v.s. Frederik Cilius, manden bag nationens mest skattede radiofigur. Du kan læse vores anmeldelse her.

Og så er det snart 30 år siden Muren faldt. I den anledning har Tine Høeg til Bogsektionens faste rubrik, ’Breaking poesi’ skrevet dette bidrag, som har titlen:

’Husker du radionyheden klokken 23:30 9. november 1989: »Vi åbner sluserne nu!«’

Tag mit hjerte/ jeg er forelsket/ undskyld/ men hvordan skrive om andet end det?/ denne svimlende tanke: adskillelse/ ingen adgang til/ duften, stemmen/ at lægge min hånd om dit knæ/græde af afmagt ved spisebordet/ ikke af glæde som vi pludselig gør en aften/ i oktober, vi spiser vietnamesisk/ vi spiser alt for sent, jeg er ligeglad med mad/ gå i døden af savn/ jeg troede jeg var blevet hård som sten/ hvordan skrive om andet end forandring/ noget varmt løber sammen, kroppe rejser sig med voldsom styrke med hamre i hænderne i mørket i vanvid, i radioen klokken 23:30 den 9. november 1989:/ »vi åbner sluserne nu!«/ tag mit hjerte/ titusindvis af mennesker vælter ind over muren

God læselyst!

Fik du læst?


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden