0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Nyhedsbrev - Politiken Bøger

Hvem bliver den næste regeringsforfatter?

Rachel Cusk, Sara Omar og Matilda Gustavson

Nyhedsbrev - Politiken Bøger

Kære læser!

Har du bemærket Rachel Cusk i mængden af bøger, som er udkommet op til jul? Hun er aktuel med ’Transit’ som er andet bind i en fremragende trilogi om kvinden Faye. Hun er fraskilt, er ved at etablere sig i London, og både super skarp og underligt viljesløs, som da hun finder sig i det, da en journalisttype, ’ordstyreren’, efter et arrangement trænger hende op ad væggen og tungekysser hende. Du kan læse anmeldelsen af ’Transit’ her.

Der var også mange kvinder, der fandt sig i alt for meget, da Jean Claude Arnault huserede i og omkring Det svenske Akademi. Det fremgår af en ny bog om affæren, som viser, at overgrebskulturen blev fortiet i årevis. Den er skrevet af Matilda Gustavsson, journalisten, som satte det hele i gang, da hun afslørede Arnaults hærgen. Du kan læse om bogen her.

Og så er Sara Omar på banen med opfølgeren til ’Dødevaskeren’. ’Skyggedanseren’ fortæller en vigtig historie om tortur og voldtægt skriver vores anmelder om bogen.

Og så har vi fået en ny type forfatter. Jeg tillader mig at kalde Kaspar Colling Nielsen og Peder Frederik Jensen for regeringsforfattere efter, de er blevet embedsmænd med det opdrag at skrive taler for ministre i Mette Frederiksens regering. Hvem bliver den næste? Det skrev jeg en kommentar om. Den er her.

God læselyst!

Fik du læst?


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden