0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Nyhedsbrev - Politiken Bøger

Krop, køn, kolonialisme, krig og klima.

Skinnebach, Hassan, Ravn og Hagen

Nyhedsbrev - Politiken Bøger

Kære læser!

Ikke bare året men selve tiåret går på hæld, og det er tid til at gøre status.

Det gør Lilian Munk Rösing, som her sammenfatter dansk lyrik i perioden med de 5 k’er nævnt ovenfor, digterne skrev om krop, køn, kolonialisme, krig, klima.

Og her har du så anmeldernes bud på de ti digtsamlinger, som mest markant – og for nogles vedkommende virkeligt vredt - udtrykte det, som var på spil i tiåret. Lars Skinnebach, Yahya Hassan, Olga Ravn, Christina Hagen m.fl.

Perioden bød også på fremragende romaner. Her er mit bud på ti centrale romaner fra det store udland, som blev læst og diskuteret, og som på hver deres måde udtrykker temaer og tendenser i et mørkt årti. Den yngste er Sally Rooney, den ældste Svetlana Aleksijevitj, og nej, hvor var der mange romaner, som jeg måtte sortere fra.

Tierne var fuld af debatter og nye navne. Carsten Andersen samler op på nogle af dem her, og en af debatterne handlede om litteraturens forhold til virkeligheden. Mere præcist: Forfatternes kannibalistiske forbrug af deres nærmeste, alt bliver gjort til stof. Både dem man elsker, og dem man hader.

Et af de tal, vi bragte i den seneste udgave af Bøger, er særlig interessant, og det kommer her: 279. Så mange forlag, næsten hundrede mere end i 2009, udgiver skønlitteratur i Danmark. Sikke en fremgang!

God læselyst!

Fik du læst?


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden