0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
'Klub Kranium' vandt Politiken:Danish:Dox som den bedste danske dokumentar på CPH:DOX 2021. Maliske 'The Last Shelter' vandt den internationale hovedpris DOX:AWARD. Man kan stadig se filmene på www.doxonline.dk
Nyhedsbrev - Politiken Film

... Og vinderen er ...

Priserne på årets CPH:DOX blev uddelt i går aftes. 'Klub Kranium' og 'The Last Shelter' vandt.

Nyhedsbrev - Politiken Film

Kære læser

Han er flot i fuld krigsmaling, den unge goth Jay fra Nordjylland. Velpiercet i ansigtet og med den fedeste sorte hanekam, jeg har set. Men han er helt blød, bekymret for, om han nu også kan opnå det gymnasiesnit på 10,3, der skal til, for at han kan blive tandlæge.

Det er et af de bedste, ømmeste øjeblikke, jeg har set på årets CPH:DOX, og som findes i filmen ’Klub Kranium’ af Frigge Fri. Hun modtager Politiken:Danish:Dox, der er Dagbladet Politikens pris til årets bedste danske dokumentarfilm på CPH:DOX. Juryen er Politikens Film&Tv-redaktion – og med hæderen følger 50.000 kroner sponsoreret af Politiken-Fonden.

’Klub Kranium’, der kan ses her, er en intim film om gothsubkulturen og et portræt af venskaber, men mest af alt er det et visuelt tænkende stykke filmkunst, der udfordrer og flår i vores forestillinger om, hvordan en dokumentarfilm kan fortælle.

Læs her interview med instruktøren Frigge Fri.

Læs her interview med de medvirkende.


DOX:AWARD

Fredag aften blev festivalens i alt seks priser uddelt. Festivalen har valgt at udvide sin spilleperiode, så du kan stadig nå at se filmene på www.doxonline.dk frem til 5. maj og i biograferne 6.-12. maj.

Det betyder, at du kan nå at se årets vinder af hovedprisen, DOX:AWARD. En pris, der tidligere er gået til film som Werner Herzogs ’The White Diamond’, Harmony Korines ’Trash Humpers’ og Joshua Oppenheimers ’The Act of Killing’.

Denne gang gik prisen til filmen ’The Last Shelter’ af den maliske instruktør Ousmane Samassekou. ’The Last Shelter’ foregår på kanten til Sahelørkenen, hvor instruktøren i rolige, poetiske billeder følger livet i Migranternes Hus. En udpost, som drømmere og sårede bevæger sig igennem på vej mod Europa eller på vej hjem igen. Alle på en form for flugt. Alle i en form for eksil.

CPH:DOX er for danske filmelskere, hvad Roskilde Festival er for alle andre. Et sted, hvor man kan boltre sig i 177 vidt forskellige film på få dage. Små nye navne blandet sammen med de store mestre. Det er også et sted, hvor man kan se film, der ellers sjældent får bred opmærksomhed, men hører til det ypperste i genren. I år var der hele 15 film i hovedkonkurrencen,og Politiken har anmeldt alle filmene. Jeg har lavet en liste nedenfor med links til alle anmeldelserne:

6 hjerter: ’Skál’.

Læs anmeldelsen.

5 hjerter. ’The Last Shelter’.

Læs anmeldelsen.

5 hjerter. ’Lost Boys’.

Læs anmeldelsen.

5 hjerter. ’A Man and a Camera’.

Læs anmeldelsen.

5 hjerter. ’Passion’.

Læs anmeldelsen.

5 hjerter. ’Præsidenten’.

Læs anmeldelsen.

5 hjerter. ’Children of the Enemy’.

Læs anmeldelsen.

5 hjerter: ’Life of Ivana’.

Læs anmeldelsen.

4 hjerter. ’White Cube’.

Læs anmeldelsen.

4 hjerter. ’Gabi - Between ages 8-13’.

Læs anmeldelsen.

4 hjerter. ’In the Same Breath’.

Læs anmeldelsen.

3 hjerter. ’The Mushroom Speaks’.

Læs anmeldelsen.

3 hjerter. ’70/30’.

Læs anmeldelsen.

3 hjerter. ’United States vs. Reality’.

Læs anmeldelsen.

3 hjerter. ’Frihed, håb og andre synder’.

Læs anmeldelsen.

Alle filmene kan ses på www.doxonline.dk frem til 5. maj og i biografer fra 6.-12.maj.

God fornøjelse.

Kommentar: CPH:DOX 2021


Anmeldelse: 'Skál'