0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
HBO-serien 'Mare of Eastown' nærmer sig sin finale. Den er allerede en triumf for Kate Winslet.
Nyhedsbrev - Politiken Film

Kate of Easttown

Jussi-filmen har premiere og 'Friends' har reunion, men jeg venter på 'Mare of Easttown', der nærmer sig sin finale.

Nyhedsbrev - Politiken Film

Kære læser

Det er store premieredag for ’Marco effekten’. Dansk films store krimilokomotiv er buldret ud af banegården og så gælder det bare for alle andre om at komme af premierebanen, for historisk set har filmatiseringerne af Jussis bøger udkonkurreret alt andet ved billetlugerne.

Altså biografernes billetluger, hvor der lige nu foregår en form for branchefight, da biograferne er utilfredse med de nye markedsbetingelser, der er opstået i kølvandet på coronapandemien. I de gode gamle, lukrative biografdage havde biograferne 122 dages visningsret på en premierefilm. Det bliver nu udfordret af selskaber som Disney og Warner Bros., der også vil pleje deres egne streamingtjenester. Læs mere om den fight her.

Streamingtjenesterne viger ikke for premieren på en dansk krimi. HBO Nordic viser fra i dag ’Friends: The Reunion’. Det er en omgang no$talginarko, man nok hellere må få set, selv om ... ja. Netflix forsøger sig også – med 2. sæson af Adam Prices serie ’Ragnarok’. Den gider jeg ikke spilde mere tid på.

Selv har jeg for tiden været mere optaget af Kate Winslet, der pulser løs på sin e-cigaret i rollen som Mare, en bedstemor i hættetrøje, der er lokalstrømer i byen Easttown. ’Mare of Easttown’ fik 5 hjerter i Politiken, da den begyndte, og vi nærmer os nu finalen 31. maj. Den kan fanges på HBO Nordic.

Og hvad skal man ellers holde øje med: Blev man ligesom jeg repremiere-begejstret for Wong Kar-wais ’In the Mood for Love’, der kører i udvalgte biografer, så kan man hoppe ind på streamingtjenesten Mubi og se mere Wong Kar-wai der – eller glæde sig til, at hans ’Happy Together’ også får dansk repremiere i biograferne 24. juni.

6. juni er en dato, det også er fint at sætte kryds ved, for der viser DR ’Klub Kranium’, der netop har modtaget prisen for bedste danske dokumentar på filmfestivalen CPH:DOX, uddelt af ... os her på Politikens film&tv-redaktion. Læs interview med Frigge Fri her.

Og så lad mig til sidst anbefale en god læseoplevelse af den nørdede, cinefile slags: Frederik Bojer Bové skriver om striber, linjer og rektangler i østrigsk filmkunst. En filmnationalitet med en særlig trang til orden. Essayet er en del af vores artikelserie Frames, hvor du kan finde andre bidrag her.

God fornøjelse

Anmeldelse: 'Marco effekten'


Portræt: Kate of Easttown


Frames: Striber i Østrig