0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
'Space Dogs' er af de film, der kan og bør ses netop nu.
Nyhedsbrev - Politiken Film

God sommer

Kristoffer Hegnsvad giver et de sidste tips før sommerferien.

Nyhedsbrev - Politiken Film

Kære læser

Så er jeg på vej på sommerferie. Altså ikke at jeg skal noget særligt sted hen, men jeg har ferie og skal forhåbentlig slappe af på en dansk strand og læse gode bøger. Gerne om film. Hvis man har det sådan – og har lyst til noget i den krævende ende – så kan jeg varmt anbefale en ny serie fra forlaget Fireflies Press med bøger om enkeltværker. Jeg har for nylig læst ’Ten Skies’ af Erika Balsom, og jeg har ikke noget særlig intimt forhold til værket, men Balsoms tekst er stærk og inspirerende læsning. Man kan også tage filmtidsskriftet Balthazar med; der kommer et nyt nummer på gaden 8. juli.


Hvad kan man ellers bedrive netop nu. Her er tre gode film, der kun en kort tid kan ses i biografen, og det synes jeg, man skal udnytte.

1. Space Dogs

Cinemateket viser denne festivaldarling fra 2020, der, som titlen lyder, handler om de russiske rumhunde. Mest berømt var Laika, men der var også en god bunke andre, der blev taget fra Moskvas gader og skudt mod stjernerne. Det er en skæv, kunstnerisk film, der på poetisk vis både fortæller om rumprogrammet, men som også følger Laikas spøgelse tilbage til de russiske gadehunde, der i dag siges at være beslægtede.

2. First Cow

Dette er også en festivaldarling, Kelly Reicharts ’First Cow’, der underligt nok stadig ikke har fået normal premiere i danske biografer. Men kl. 18.30 søndag 4. juli viser Grand Teatret filmen en enkelt gang. Den foregår i 1820 i Oregon, hvor det sære makkerpar Cookie og King Lu forsøger at åbne i en lille forretning med kager bagt med stjålet mælk fra områdets første og eneste ko.

3. Sæson

Er man i denne sammenhæng så heldig at opholde sig i Aarhus, kan man gå forbi biografen Øst for Paradis, der har givet spilletid til en anden festivaldarling, vinderen af Cph:Dox 2019. Svenske John Skoogs film om sæsonarbejde og sæsonarbejdere i Sverige er en smuk og poetisk film, jeg personligt var rigtig tilfreds med vandt Cph:Dox det år.

God fornøjelse, og så god sommer, for dette nyhedsbrev går på ferie sammen med mig. Ses på den anden side.

Anmeldelse: 'A Quiet Place 2'


Anmeldelse: 'Space Dogs'


Anmeldelse: 'Blindspotting'


Interview: Pedro Costa