0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jakob Carlsen
Arkivfoto: Jakob Carlsen
Frem til 11. maj kan du få mad og film i Københavns nye drive in-bio, der er et samarbejde mellem Cinemateket og Meyers. Arkivfoto: Jakob Carlsen
Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Ibyen Hjemmefra: Her er Københavns nye drive in-bio

Ibyen guider dig til kulturelle fix i en coronatid.

Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Kære læser

Solen er vendt tilbage efter en grå uge - hvilket betyder, at viljen til at blive hjemme igen udfordres. Denne uge giver dig vanen tro en række oplevelser, der kan hjælpe viljestyrken på vej. Så vi undgår flere opholdsforbud rundt omkring i København. Derfor skal du i denne uge udfordre dig selv på dine madlavningsevner (og vi er langt forbi bananbrød og surdej), eller måske du skal nyde filmperler i drive in-bio?

I øjeblikket har vi omdøbt vores nyhedsbrev til Ibyen Hjemmefra, hvor vi hver dag giver dig anbefalinger til nogle af de lyspunkter, der findes i byen i en dyster tid – fra onlinekoncerter og virtuelle kunstudstillinger til digitale fredagsbarer og sprøde takeawaytips. Så bliver det ikke nemmere at få sit kulturelle fix.


Her anbefalingerne til din uge.


SPIS!

Hvis du har et køkken og en internetforbindelse kan du under lockdown nu lave mad hver dag med Claus Meyer online. På Meyers Facebookside genskaber kokken sit oprindelige madprogram Meyers Køkken fra 1991, som er low budget-hjemmekamera-stil, når det er bedst.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Du kan følge med hver dag, når Claus Meyer livestreamer madlavning med forskellige gæster, som indtil videre tæller navne som Mads Langer og Simon Jul. Menuen har stået på alt fra en hummer, torsk, fjordrejer og kanelsnurrer. Så find køkkengrejet frem, og giv din Wolt-app en pause.


QUIZ!

Hvis du savner spilaftener med vennerne, er det i aften du skal melde dig til Barkowskis The Office Quiz. Nu kan du gratis quizze med om din yndlings Ricky Gervais-rolle og alle hans nedtrykte kontorkolleger. Du melder dig til på linket her. Quizzen begynder klokken 20, og hvis du er den heldige vinder, får du tilsendt øl direkte til din hoveddør!


SE!

Kalder alle københavnere med bil! Hvis du er en af dem, alle byboere irriteres over dagligt, når vi cykler gennem (den forhenværende) morgentrafik, så kan du få glæde af filmklassikere i Københavns nye midlertidige drive in-bio. Cinemateket viser frem til 11. maj en række filmperler foran Tunnelfabrikken iNordhavn: På torsdag kan du for eksempel gense Blinkende Lygter, og i morgen kan du se den livstrætte Robert De Niro i Taxidriver. Billetter koster 295, og det inkluderer film og mad, der leveres til dig gennem bilruden af kokkene på restaurant SULT.


TÆND LYS!

Du ved, hvilken dag, det er i morgen. 5. maj er det 75-året for Danmarks befrielse. Frihedsmuseet skulle have markeret dagen, men eftersom de ikke kan holde åbent, opfordrer de til at gøre det hjemmefra. Hvis du vil være med, så tænd et lys i aften i dit vindue klokken 20.36 - tidspunktet, hvor meddelelsen om befrielsen blev spillet i radioen.God uge herfra!

Fik du læst?


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden