0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Foto: Willem Velthoven. Bragt med tilladelse fra Mediamatic.
Foto: Foto: Willem Velthoven. Bragt med tilladelse fra Mediamatic.
Kunstmuseet Louisiana i Humlebæk er genåbnet med håndsprit, afstand og udvidede åbningstider. Foto: Jens Dresling
Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Ibyen Top 3: Tag på restaurant i et drivhus

Vi giver dig her tre anbefalinger til din uge i København.

Nyhedsbrev - Politiken Ibyen

Kære læser

Danmark er i fuld gang med at genåbne, og nu er turen kommet til landets museer, og måske er det her ugen, hvor du skulle tage en tur til Louisiana, der for en sjælden gang skyld er turistfrit område? Har du ikke mulighed for at tage så langt, skal du kun et smut til Vesterbro for at finde en ganske særlig kunstoplevelse på tagtoppene – eller gruer du endnu for at gå ud, er der fortsat rig mulighed for at støtte byens kulturliv hjemmefra.

Her er vores anbefalinger til din uge.


Kig!

Egentlig skulle de først være åbnet 8. juni, men i sidste uge meldte regeringen ud, at flere dele af kulturlivet kunne genåbne før tid. Det har fået en række af landets museer til i hast at finde håndspritten frem, og et af dem er Louisiana i Humlebæk nord for København.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

For at sikre afstanden har de nu udvidet åbningstiderne med 60 procent, så de har åbent helt til klokken 23 om aftenen. Lige nu kører udstillingerne ’Per Kirkeby - Bronze’, ’Hot Pink Turquoise’ og ’Nancy Spero’, og det eneste krav for at se dem er, at du bestiller et timeslot, så de har nogenlunde kontrol over antallet af gæster. Det gøres lige her.


Oplev!

Har du lagt mærke til det 12 meter lange lysskilt, der pryder toppen af en nedrivningsejendom i Den Hvide Kødby på Vesterbro? Siden 2019 har det fungeret som en udstillingsplatform, og nu er de klar med syv nye værker af kunstnerne Kay Rosen,Arnfinnur Amazeen, Bjørn Poulsen,Jytte Høy, Kristofer Hultenberg, Poul Pedersen og C. Y. Frostholm, der kan ses i løbet af 2020.Kristofer Hultenberg er den første i rækken til at udstille med værket ’Det gældende er et lille sted’, der løber fra 29. maj til 26. juni. På fredag klokken 19 er der fernisering. Læs mere om det aktuelle værk og ferniseringen her.


Smag!

Selv om byens værtshuse og barer har fået lov at åbne igen, er coronakrisen trods alt ikke ovre, og der er stadig god grund til at give dem en hjælpende hånd. Det kan du naturligvis gøre ved et besøg, men vil du stadig gerne holde afstand – eller er klokken slået midnat og baren beordret lukket – kan du i stedet få dem hjem til dig. Nogle af byens bedste cocktailbarer som Kyros & Co, Ruby, Duck and Cover, Bar Deco og Curfew er nemlig nu gået sammen med Collection Spirits om at lave såkaldte cocktailpakker, så du kan gøre dem kunsten efter derhjemme med for eksempel negronien fra Bar Deco eller Rubys ’Horses Neck’ med gin, ginger ale og citron. Pakkerne koster fra 299 kroner og kan købes her.

Foto: Willem Velthoven, bragt med tilladelse fra Mediamatic.

Vil du ud at spise og drikke coronasikkert, kan du fra denne fredag i øvrigt bestille bord i et af Meyers nye glashuse. Foran Meyers Deli på hjørnet af Gl. Kongevej og foran Ofelia i Skuespilhuset serverer Meyer alt fra morgenmad til særlige aftenmenuer i de i alt 12 små huse, der er lavet efter hollandsk forbillede og rummer op til fire gæster ad gangen. Se mere, og book en middag i huset her.

Hav en skøn uge.

Fik du læst?


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden